Ska jag ta ett litet barn till ett långt kyrka Service?

Människor skiljer sig i sina yttranden om när ett barn ska först ha möjlighet att delta i gudstjänster, särskilt långa. Tyvärr en del tyder på att de bara erbjuds en god slå för att inte sitta stilla under en gudstjänst. Denna inställning inte redogöra för vad de flesta barns utveckling experter rekommenderar. Att lära sig att delta i en gudstjänst är en process för barn. Många kyrkor erbjuder dagvård program för barn under två års ålder. Och med två till fem år åringar kan ha problem att hålla fortfarande, särskilt när gudstjänst varar längre än en timme. En del barn kan också drabbas av hyperaktivitet och ADHD, och bokstavligen inte kan sitta still eller vara tyst. Även om det skulle vara skönt att ha alla barn comport sig med vederbörlig decorum under en lång gudstjänst, är det sällan en realitet för mycket små barn. Förvänta knarrar och squawks från ett barn under två, en liten mängd buller från ett barn över två och en viss rastlöshet från ett barn som sitter för långa tider. Barn som verkligen gråter vanligtvis behöver en paus från tjänsten, och kan dra nytta av att vara utomhus.

Vissa kyrkor erbjuder en tjänst familj kyrka antingen veckovis eller på semester, så att en liten högljudd beteende är inte en källa till förlägenhet. Dessa kyrkor i allmänhet uppmuntra föräldrar till att även nyfödda barn till kyrkan, eftersom de njuter av att se barn vara en del av sin religiösa gemenskap.

Även om en familj gudstjänst inte erbjuds, många kyrkor är mycket toleranta mot enstaka avbrott av barn. Detta kan variera inom en valör. Således är det en bra idé att få en uppfattning om hur avbrott från barn kan tolereras ett speciella kyrka. En del föräldrar vill inte att deras små barn att delta i en gudstjänst eftersom det stör deras förmåga att dyrka. När dagvården i en kyrka inte erbjuds, kan de söka barnvakt hemma för barnet, så att de inte har att göra resor i och ut ur kyrkan när barnet blir upprörd. Detta är mycket en fråga om val.

Föräldrar kan också vilja överväga huruvida barn ska delta i en gudstjänst som kommer att bli mycket lång. Till exempel kan ett äktenskap med en hel massa ta mer än en timme. Midnatt massor och påsk vakor kan vara två till tre timmar lång. Den natten gudstjänst kan vara särskilt svårt för trötta barn.

Efter många långa gudstjänsterna brukar vara välbesökta, föräldrar måste också beakta värdet av att föra ett mycket litet barn till en kyrka som kan vara full av människor med sjukdomar. Detta är särskilt fallet med tjänster som inträffat under julhelgen. Ett nyfött barn, eller ett barn med hälsofrågor, kan vara bättre betjänt av kvar hemma, och kan finnas kvar lite friskare genom att inte behöva utsättas för en massa förkylningar och influensa.

En del föräldrar tycker att en sund nyfödd kommer att förr eller senare kommer att utsättas för virus, och det är bara en del av livet. De kan således börjar tidigt tar barnet på en offentlig plats, och en lång gudstjänst, eller en fullsatt ett bevisar inget hinder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.