När är det lämpligt att lämna ut Religiösa Gratulationskort?

Skicka religiösa kort till icke-religiösa vänner kan vara potentiellt kränkande. Värre är att skicka en religiös kort till en vän till en annan religion, säger en öppet kristen kort till en judisk vän. Om korten är avsedda att erbjuda hälsningar tack, sympatier, eller önska någon en god semesterperioden, då kortet är också tänkt att vara en personlig gest av god vilja. Skicka öppet religiösa kort till dem med ett annat trossystem tenderar att förvränga syftet med eftertänksamhet implicit genom att skicka ett kort. p

Religiösa korten är avsedda att delas av personer av samma centrala religioner. De vanligaste exemplen på öppet religiösa kort är religiösa kort skickas till jul. Om man vill sända religiös kort vid jul, överväga att förlita sig på en adresslista som består av endast andra kristna vänner. En del ser skicka religiösa kort under julen som ett sätt att missionera och bevittna Kristi födelse. Samma människor skulle kunna finna sig något förnärmad om de fick Hanukkah eller Kwanzaa kort. Än av sin egen logik, en judisk person, eller en person fira Kwanzaa skulle vara motiverat att använda religiösa kort att predika sin religion också. För den som firar Kwanzaa kan det här vara antingen kristendom eller islam. Det är alltså ofta anses artigt att skicka ett mer generiskt kort för semester för att inte förolämpa religioner andras. Detta gäller särskilt för affärsbekanta, eller nya bekantskaper. Skicka religiösa kort till dem du vet kommer att uppskatta dem är en annan sak. Om bekymrad över kort kostnad, överväga att skriva ett kort citat ur Skriften i korten för vänner som delar ens religiösa tro.

kondoleans kort är ofta religiös karaktär. Ändå det sista en person i sorg behöver är att vara föremål för någon annans religiösa åsikter. Om man vill hjälpa en person genom att erbjuda dem en andlig väg, överväga att bjuda in dem till en gudstjänst, snarare än att predika genom religiös kort. Ibland finna stor tröst i en ny religion efter att ha lidit en förlust. På andra tider kan de vara mest arg med det gudomliga för att ta bort en nära anhörig. Överväga avsikten bakom skicka kortet, och inte göra misstaget att tro att Skriften eller Kuran (även känd som Koranen) passager kommer att ge tröst till en person som är icke-religiösa. I själva verket kan det bränsle sin ilska.

I stället skicka kort att hedra den avlidne och uttrycka sympati för de överlevande som inte bor på religiösa förklaringar. Det kan vara okej att skriva att en sörjande person finns i ens tankar och böner. Ens personliga övertygelse av predestination eller Guds syfte får inte vara en tröst att denna person, så det är alltid bäst att överväga mottagaren. Människor måste komma till sin egen förståelse av varför ett dödsfall inträffat genom tid och healing, som inte nödvändigtvis uppnås genom en religiös kort.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.