Gör Icke-amerikanska länder anser 13 att vara en olycklig Antal Too?

flesta i västvärlden såsom USA, Kanada, Australien, Storbritannien och Europa har en historia med tanke på 13 att vara en olycklig nummer. Rädslan för 13 som en olycklig nummer kallas triskaidekaphobia. förening med tretton och otur är tänkt att vara bunden till kristendomen och den sista nattvarden. Jesus Kristus och hans 12 följeslagare satt vid matbordet vid den sista måltiden, det vill säga totalt 13 personer. En av anhängarna förrådde Jesus och nästa dag, en fredag, den korsfäste Jesus. Fredagen den 13: e anses vara en särskilt olycklig dag. Vissa resenärer vägrar fortfarande att resa samma dag. Vissa hotell byggdes utan en trettonde våningen på grund av 13 man överväger en sådan olycklig nummer.

nordisk mytologi också idén att tretton är en olycklig antal personer vid ett matbord. Loke, ondskans gud, var den trettonde gäst vid ett bord som var tänkt att stolen bara 12 gudar. Loke gick bordet oinbjudna och var ansvarig för Dödsfall av guden Baldur.

Även de gamla romarna tyckte att 13 var en olycklig nummer, trodde de att 2 var ännu mer av en olycklig nummer än 13. Romarna förknippas tretton med döden, men två med Pluto, guden av underjorden. Pluto ansågs hålla den andra dagen i den andra månaden det år som en helig dag.

de flesta asiatiska länder inte anser 13 att vara en olycklig nummer, utan snarare Kina, Japan och Korea traditionellt se nummer 4 som är en mycket olycklig nummer. Ljuden talat med menar nummer fyra är mycket likt det ljud som betyder "död". Marknadsföring studier som genomförts i Kina visade att produktnamn och etiketter med nummer 4 inte sålde så bra som liknande poster med nummer 8 på dem i stället. Åtta traditionellt ses som den lyckligaste nummer i Kina.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.