Vad bör jag tänka på när man väljer Förskola för mitt barn?

För de flesta föräldrar är barnens utbildning främst på deras sinnen. Vid cirka 2? till 3 års ålder kan barnen börja gå på förskola. Vad bör man tänka när man väljer en förskola för ditt barn? Det finns flera saker att ta hänsyn till. Först att ditt barn är redo för förskolan? Vilka är dina prioriteringar? Vilken förskola filosofi bäst passar dina egna?

Förskolan är ett stort steg i ett barns liv. Innan du packar din unge iväg till dagis, först avgöra om hon är redo för det. Hon måste vara socialt, fysiskt, känslomässigt och kognitivt redo för kraven från förskolan-de flesta barn är efter 2 års ålder?. Ditt barn är redo att delta i ett strukturerat program med hennes jämnåriga? Är hon oberoende-kan hon ta hand om sina grundläggande behov och använda potta?

Viktigast, kan dina barn ifrån dig under den tid en förskola session? Är ditt barn kunna arbeta självständigt och delta i gruppaktiviteter? Han måste också användas till ett schema och kunna hålla en rutin utan större svårigheter. Utöver detta måste han kunna få igenom en session utan att behöva en tupplur. När du väl har konstaterat att ditt barn är redo för förskolan, måste du gå igenom de många alternativ i förskolan program. Först avgöra vad som är viktigt för dig i en förskola. Är convenience högsta prioritet? Vill du skicka ditt barn till en förskola med en viss syn på lärande? Vill du ha musik, konst eller akademiker understrykas eller inte fria tilltalar dig mer? Det finns fyra större förskolan lärande filosofier som föräldrar kan välja från när man bedömer vilken typ av förskola de vill skicka sina barn till.

  • Montessori Programmet betonar vikten av alla levande ting. Det uppmuntrar barnen att hitta sin egen meningsfull plats i världen, samtidigt som man främjar självständighet. Praktiska färdigheter och sensoriska och kulturell medvetenhet undervisas som en del av läroplanen.

  • The High /Scope metoden främjar aktiva kontakter med människor, idéer och händelser. Barnen uppmuntras att driva enskilda mål och intressen.

  • Waldorf metoden anser att en person består av tre aspekter: ande, själ och kropp. Arbetet på förskolan är att stimulera och utveckla dessa tre områden genom nedsänkning barn vårda omgivningar. I förskolan som använder denna metod, barnen får tid för kreativ fri lek. Detta tillvägagångssätt är mer orienterad grupp än de två första.

  • Bank Street metoden är barn centrerad utbildning. Barnen ges olika möjligheter till fysisk, känslomässig och social tillväxt. Bank Street förespråkar anser att barn är aktiva studerande, praktiker, konstnärer och upptäcktsresande. Samhällskunskap framhävs i denna typ av förskola.

Om ingen av dessa filosofier matchar din egen, eller om du inte behöver en skola med en bestämd filosofi, det finns många fristående förskolor som marscherar till sin egen slå. Finns kyrka köra förskolor som får eller inte får integrera religion i sina läroplaner. Många städer har förskolorna gemenskap springa, såsom på YMCA. Om du vill vara en aktiv deltagare i ditt barns förskola finns moder-run kooperativa förskolor där du kan dela med undervisning eller omvårdnad ansvar. När du har fastställt vilken typ av förskola du vill ha för ditt barn, se till att du gör dina läxor. Forskning bakgrund av skolan, be vänner och grannar om det. Kontrollera lokala barnomsorg resurser eller byråer remiss. Kontrollera skolans ackreditering eller gå online till National Association of Family barnuppfostran. En av de viktigaste stegen i att välja en förskola för ditt barn är det besök på förskolan. Ta ditt barn så att han kan ge den en provtur. Fråga om timmar, avgifter, semester scheman, disciplin, och så vidare. En viktig fråga att ställa är vad barn-lärare och formler. Ett bra förhållande för 2-3-åringar är 1,5, för 3-4 åringar 1:7, och för 5-åringar 1:15.

Se till att anläggningen är säker, ren och stimulerande. Fråga om personalomsättning-Om lärarna inte kvar, de antagligen som arbetar där. Dessutom är det bra för ditt barn om det finns kontinuitet i vården. Oavsett dina prioriteringar är att välja en förskola för ditt barn, kommer ni säkert har många val att göra, och många alternativ att välja mellan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.