Vad är skillnaden mellan att säga "God Jul" och "Happy Holidays"?

Happy Holidays! God jul! Dessa två önskemål vid gott mod återspeglas på hårt trafikerade gator och i hemmen börjar nästan så snart Thanksgiving måltid har svept in överblivna behållare. Båda är avsedda i samma anda, som anger en önskan om att mottagaren har en lycklig semester säsong. Det finns en hel del kontroverser över skillnaden mellan God jul och Happy Holidays , dock. För vissa människor, de betyder helt olika saker.

Formuleringarna God jul och Happy Holidays har några skillnader. God jul hänvisar specifikt till julhelgen firade 25 december. Det är en traditionellt kristen känsla. Happy Holidays är mer generella. Den omfattar alla helgdagar, religiös eller av annat slag, som firas under vintern semesterperioden. Denna fras anses mer politiskt korrekt, eftersom den inte lämnar någon religion eller övertygelse ut.

Julen är dock inte längre bara betraktas som enbart en kristen helgdag av alla. Julgranar åtnjuts av många familjer, inte bara de som aktivt deltar i kyrkan. Strumpor, presenterar och Santa är begrepp som alla kan njuta. Den traditionella kristna julen firas som en erkänd dagen för Jesu födelse, har ändrats av många som en dag fylld av familj, vänner, mat och presenter. Det säger Happy Holidays inkluderar alla religioner och kulturer i sin uppfattning. Det sprider goda nyheter till de som firar jul, Hanukkah, Kwanzaa, eller någon annan semester. Happy Holidays även New Year's Day. Denna känsla fungerar både för människor som firar för religiösa ändamål och de som bara njuta av säsongen för sin egen skull.

God jul och Happy Holidays som används vara lätt utbytbara. Alla verkade förstå att det bakom det önskemål var viktigare än den exakta ord sagt. Nu har dock dessa fraser blir offer i kampen för politisk korrekthet. God jul är känt för att lämna ut alltför många människor. På grund av detta har det blivit övergiven av en mängd officiella institutioner, såsom regeringar och skolor i USA. På andra sidan av detta är de kyrkor som anser att med ordalydelsen i jul, och därför Kristus, ur helgdagar är fel. Amerika byggdes på idén om religiös tolerans. Enligt kyrkliga grupper, bör detta innebära inte bara för andra religioner än kristendomen. Genom att uppmanas att upphäva den religiösa aspekter av semesterperioden, känner de att deras egen religion är inte tolereras.

Denna oenighet över användningen av God jul och Happy Holidays lämnar en del människor oroliga felande någon över deras val av hälsningar. Båda vill är avsedda att sprida gott mod, lite mer. De innebär inte att konvertera icke-kristna, eller fördöma Kristus som orsaken till jul. God jul och Happy Holidays är enkla hälsning mellan vänner, bekanta och främlingar under en säsong där nästan alla är bara lite gladare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.