Om ett barn med inlärningssvårigheter Delta i offentlig eller privat skola?

När föräldrar har barn med inlärningssvårigheter (LDS) de kan ställas inför frågan, ges möjligheter att klara det, om huruvida ett offentligt eller privat skola ger den bästa lärande miljö för sina barn. Det är mycket ett enskilt samtal, och kan baseras på förmågan att ge en privat skola så mycket som den bygger på att väga fördelarna med skolor i ditt område. För föräldrar med obegränsade inkomst, finns det några skolor att specifikt tillgodose barn med inlärningssvårigheter, som ADHD och autism spektrum störning. Vissa anser att dessa skolor lättare för sina barn, eftersom de flesta eller alla studerande i dem har gemensamma lärande frågor, och det finns mindre möjligheter till social ostracization under dessa omständigheter. När privata skolor inte särskilt arbeta med barn med inlärningssvårigheter, kan de antingen vara fantastiskt alternativ, eller inte så bra. En av nackdelarna med privata skolor är att de inte enligt lag skyldiga att tillhandahålla supporttjänster till elever med inlärningssvårigheter. För att få dessa tjänster måste föräldrarna vanligtvis framställningen eget skoldistrikt, och det kan bli mer arbete för att samordna informationsflödet mellan två skolor, än att bara arbeta med en enda skola som skall ge inlärningssvårigheter stöd.

Privata skolor, men även detta är mycket beroende av, kanske inte heller ha avdelningar eller supporttjänster som snabbt kan identifiera barn med inlärningssvårigheter. När LD är inte identifieras tidigt, kan detta innebära att dåliga resultat i klass får skulden på barnet som kan kallas lata, ovilliga, och problematiska. I försvaret av privata skolor, många erbjuder kvalificerade lärare som är väldigt bra på att identifiera barn med potentiella LDS och rekommenderar att föräldrarna utforska detta genom barnets hem skoldistrikt. Även om barnet studerar vid privat skola, allmänna skolor till stor del, utreda och svara på förfrågningar att testa för inlärningssvårigheter. Dessa tester kan ta lite tid att få, och dessutom kan de kanske behöver mer tid i en skola för ett barn som inte vill vara där för att börja med. Det finns de som tror att privata skolor är mycket bättre än offentliga skolor att ge utbildning och producerar bättre resultat och högre poäng test. En omfattande USA: s nationella undersökning 2005 tyder på detta är inte fallet, och att privata och offentliga skolor har i huvudsak samma resultat råder, i synnerhet när studenter med liknande socioekonomisk status och föräldrarnas utbildningsnivå jämförs. Så argumentet att ett barn kommer att lära sig mer eller få mer på en privat skola kan bara vara sant i den mån en enskild privat skola kan jämföras med en individuell statlig skola.

Å andra sidan, vissa personer har problem med hur en kommunal skola tillämpar dess program för att hjälpa barn med inlärningssvårigheter. I skolan, i stället för att lära sig med sin klass, får eleverna dras ut ur klass för ytterligare information eller stöd, och därigenom de saknar instruktioner om att de då måste göra upp. I mellersta och high school studenter som kan hantera de flesta vanliga klasser får ta en riktad studier Kursen, som i stort sett förbjuder dem att utöva sin valfria kurser tills deras första år på gymnasiet. Vissa skolor försöker kompensera detta genom att erbjuda studenterna noll tid PE, men inte alla elever med LD är angelägna om att ta ännu fler lektioner i skolan och vara där under längre tidsperioder. En del föräldrar har mycket goda skäl att sätta ett barn med inlärningssvårigheter i en privat skola. Skolan kan ha en utmärkt avdelning som hjälper dessa barn lär sig på bästa sätt monteras på dem, eller så har en filosofi som är särskilt anpassade till ett barn med viss inlärning mönster. Fördelen med många privata skolor för eleverna framåt i sin egen takt, en trend kastas i många amerikanska offentliga skolor, kan vara tilltalande.

Viktiga saker att tänka på när utvärderingen privata och offentliga skolor är hur väl deras filosofier mesh med din, och i vilken utsträckning man tror att ett barn med inlärningssvårigheter förmåner från dessa filosofier. En annan sak att titta på är ditt barns önskemål. Barn kan vara ovilliga att lämna en kommunal skola om de känner sig socialt bekväma där, eller de kan vara mer angelägen om att skriva om de har känt sig socialt obekväm i den miljön. Använd sommartid månader, eller snabbt besök efter skolan för att undersöka skolor med ditt barn. Speciellt eftersom många inlärningssvårigheter inte identifieras förrän barnen i tredje eller fjärde klass, vilket ger barnet lite input kan hjälpa dem att bli mer delaktig i inlärningsprocessen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.