Bör jag dela sovrum med min ogift partner vid mina föräldrars hem?

När par är ogifta, men sambor, debatt eller polemik får röras när inbjudningar utfärdas besöka föräldrar eller andra släktingar. Par kanske vill dela sovrum på besök hos släktingar, men får finna sin vilja i strid med den i sin familjs.

Ur etikett, gäster allmänhet sover där de berättade. Vanligtvis gifta förväntar de kommer att dela sovrum. Men beroende på var och ens föräldrars idéer om moraliskt beteende, på förväntningar dela sovrum kan minska för ogifta par.

För vissa familjer är detta en icke-fråga. Föräldrar inser att deras barn är på ett engagerat förhållande och har inga problem med att erbjuda ett enkelrum till ett ogift par. Under andra omständigheter, barnen inser att föräldrarna skulle känna sig mycket obekväm med en begäran att dela sovrum, och helt enkelt inte förväntar sig det. Övriga vuxna barn skulle aldrig drömma be att dela sovrum med en ogift partner eftersom idén att diskutera ett sexliv med sina föräldrar är alldeles för obehagligt att tänka på.

Problemet kan bli mer kontroversiella, men när andra frågor som kommer in i bilden, när till exempel, kan ett par inte vara gifta, såsom fallet en samkönade par. I de flesta stater, samkönade äktenskap inte är tillåtet. Även om de är får de inte vara acceptabelt att ett par föräldrar. Ibland frågan om de tillåts dela sovrum är verkligen en fråga om vuxna barn vill att föräldern kan acceptera sin homosexualitet.

Däremot, om ett par vill dela sovrum, och detta är verkligen en fråga av viss betydelse, kan paret behöva överväga att bo på hotell eller motell vid besök föräldrar. Detta kan hjälpa en familj besök vara mindre fylld av konflikter.

Med både gay och rak ogifta par, kan en förälder helt enkelt inte vill ha ett par delar sovrum. Om föräldern har starka moraliska övertygelser mot sammanboende, är det förmodligen klokt att förvänta sig att sådana domar plötsligt att skingras. Om föräldrar kan annars acceptera deras barn kan det finnas någon anledning att driva frågan.

Å andra sidan kan en förälder som skapar konflikt över situationen kan löna sig att lämna besök kort och välja boende på annat håll. För ogifta par, mest etikett experter instämmer att det är oartigt att begära att dela sovrum, när detta kommer att störa föräldrarna eller undergräver deras moraliska hållning. Således, respektera föräldrarnas känslor angående sängplatser i sitt eget hem är bara artigt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.