Vad är en tunnelbana?

tunnelbanan är ett tåg system som ligger helt under jord. Den första Tunnelbanan var Londons tunnelbana, som öppnade 1863, och många städer följde efter när de insåg hur användbar en tunnelbana skulle kunna vara. Eftersom gångtunnlar är på en annan kvalitet än allmän trafik, kan de verka helt självständigt, fritt från trafik och andra problem på ytan gator. Eftersom en tunnelbana använder särskilda spår, kan man också köra snabbt och ofta, vilket gör det ett värdefullt tillskott till en kollektivtrafik nätverk.

Normalt körs en tunnelbana på el, som ofta ges genom den så kallade tredje järnvägspaketet. "Tågen i tunnelbanan drivs med två traditionella spår, precis som ovan jord tåg gör, och de makt själva genom paddlar knuten till det tredje järnvägspaketet. Denna järnväg står för en betydande fara för människor som är dåraktig nog att hoppa på spåren, eftersom det medför en mycket hög spänning och den är utsatt utan isolering. På grund av oro för det tredje järnvägspaketet, är tunnelbanan låtar oftast är nedsänkt under nivån för den perrongen för att avskräcka hoppning och passagerare uppmanas att stå klara av plattformens kant om de inte ombordstigning. I vissa fall kan en tunnelbana integrera ovan jord eller förhöjda spår förutom en tunnelbana. Vanligen förblir tunnelbanan under jord i centrala delen av staden, medan förhöjda spår filial ut i mindre upptagen områden. Dessa spår kan också nätverk med andra transportmedel, såsom pendeltåg föra människor från förorten, eller en stadsbuss system.

Liksom andra former av kollektivtrafik, är de flesta tunnelbanor kraftigt subventionerad av de regioner som de kör i. Dessa subventioner hålla priserna relativt billig, uppmuntra pendlare att välja tunnelbanan framför enskilda fordon. När en tunnelbana är välskött och det nätverk med andra transit, kan det spela en viktig roll för att minska allmän trafik, vilket gör staden trevligare att bo, arbeta och leka i.

I många städer, innehåller en tunnelbana flera spår system som sprids ut under en stad för bred täckning. Frekventa stationer längs spåren se till att människor kommer snabbt kunna nå sina destinationer. Människor tenderar att betala av längden på resan, men i vissa områden passagerare använda transit passerkort som Bill per resa, eller hur mycket tid som tillbringas på tunnelbanan systemet. Tunnelbanan bolaget gör vanligtvis ett försök att göra tunnelbanan lätt att navigera och gästvänliga för besökare, så att de inte kommer att öka trafikbelastningen under sin vistelse i staden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.