Vad är en köl?

kölar finns på de flesta vattenskotrar huruvida drivs av vinden eller motor. En köl är allmänt uppfattas som ett fast under vattnet förlängning sticker ut från botten av en båt trots att vissa versioner är lös. Kölar ger stabilitet och motstå sidledes rörelse eller drivande. Sidledes rörelser orsakas av vinden eller över strömmar och inte bara motverkas genom form och utkast (djup) med en köl struktur, utan också genom sin vikt (eller ballast). är rörliga kölar normalt endast i samband med segelfartyg. Mest rörliga kölar riktning när det gäller att de placeras i eller ur vattnet, men Talande kölar hänvisar till rörelse som sker under vattnet medan kölen är redan på plats. I dessa fall kölen gungor eller vinklar hårdare när vattenskotern klackarna (tips) till extrema vinklar.

Justeringar vinkel kölen kommer att flytta mittpunkten kölens vikt och möjliggöra en mer fördelaktig hydrodynamik i tjänst fart genom vattnet. En nackdel med en Talande köl är minskningen av resistens mot sidledes rörelse. Detta brukar kompenseras med extra köl-liknande fenor eller dubbla roder som konstruerats för att bibehålla motstånd mot krafter i sidled. När det gäller mindre segelbåtar kan en köl finns i en infällbar form kallas antingen en centerbord eller centerbord. Den centerbord är vanligtvis upphöjda och manuellt levered på plats medan dolken variationen är helt enkelt huvudinriktningen på plats. Båda drivs inifrån fartyget. Det finns olika modifieringar av kölar som visas i många sammansatta användningar av namnet: rygg köl; FENKÖL, bevingade köl, bulb köl, etc. Vanligtvis Dessa avvikelser gäller ANVÄNDNINGSMETOD eller formen på kölen, finns det dock en annan definition av kölen som föregår vattnet förlängning definition. Den hänvisar till en strukturell del i traditionell båtbygge och beskriver timmer resa från stamceller (främre delen) för till akter (bakre del), och är den "ryggrad" i hela fartyget. Detta center balk som de flesta andra delar av ett fartygs ram är ansluten till är egentligen kallas kölen. Dess primära funktion är att ge styrka, integritet och centrering balans.

Den moderna ordet "köl" härstammar från den gamla anglosaxiska ordet Ceol , vilket betyder fartyg . Den latinska versionen av ordet är carina . Under årens lopp, när ett skepp halades över på sin sida för att rengöra underliggande skrov och köl, den beskrevs som "krängde," en uppenbar variant av det latinska ordet för kölen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.