Vad är en axel?

en axel är en rak axel som är bestämd i läge och är använda för att montera roterande hjul eller fiskeredskap. Hjulet eller redskap kan fästas på axeln med en inbyggd bär eller bussning. Betydelse eller bussning plats inne i mitten av hjulet och gör det möjligt att rotera utan att påverka axeln själv. Syftet med en axel är att säkra hjulen eller fiskeredskap till specifika platser i förhållande till andra hjul eller fiskeredskap. Varje fordon med hjul har en axel. För att hitta den axel, leta efter hjulen och titta sedan under fordonet för en metod för att hjulet på plats. Utan en axel, skulle hjulen inte var fast i position och kraften och fordonets vikt skulle göra hjulet böja platta.

I ett fordon, absorberar axeln bromsning och acceleration styrkor, liksom faktiska vikten av fordonet. Axeln utgör en central del av de strukturella fordonets hållfasthet. Det måste kunna absorberar vikt och överför krafterna från hjulen för att minska belastningen på lederna av fordonet. I en modern bil, spelar axeln en roll i körning, bryta och styrning funktioner. Utformningen av axel biet ändras med tiden för att tillgodose dessa olika krav och att säkerställa en lämplig nivå av strukturstöd.

drivenheten i ett fordon är systemet för att överföra kraften i motorn till en kraft som roterar axeln. Denna rotation i sin tur flyttar hjul som förflyttar fordonet. När du tillämpar bryter på ett fordon är rotation av axeln bromsas genom tillämpning av friktion att sänka hjul rotation. Ratten är ansluten till en styraxeln, som styr riktningen på framhjulen genom anknytningen till främre hjulaxeln. Det finns tre olika typer av axlar i fordon: rak, split och tandem. I en rak axel, det finns en axeln mellan två parallella hjul. Hjulen är båda säkrade på plats på axel. Rotation takt och riktning fastställs av axeln. Fördelarna med denna typ av axel är förmågan att hålla hjulet position konsekvent och fördela vikten av tunga laster jämnt.

En split-axelkonstruktion inträffar vid varje hjul är ansluten till en separat axel. Syftet med denna uppdelning är att ge en fast position i hjulet, men att varje hjul för att flytta oberoende av varandra och används i personbilar. En tandemaxel, det finns flera axlar ligger i en relativt nära varandra. Syftet med denna design är att öka vikten kapacitet av fordonet och är oftast används i stora lastbilar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.