Vad är en Taxiway?

En rullbana är en hård yta vid en flygplats som är avsedd för användning av flygplan som är taxning. Rullbanor används för att ansluta hangarer, landningsbanor, terminaler och andra områden flygplatsen. Tillträde till rullbana är i allmänhet begränsad till luftfartyg och fordon stöd av säkerhetsskäl.

Medan taxning, flygplan flytta till en långsam hastighet för egen kraft. Vissa flygplan kan också bogseras, som syns när flygplan är funktionshindrade eller osäkerhet om huruvida ett plan kan navigera säkert. De material som används för att bygga en rullbana är tillräckligt starka för att stödja flygplanets vikt, men de tål inte jet blast och hög hastighet, vilket gör dem olämpliga att användas som start-och landningsbanor.

banor, däremot, kan rymma plan som snabbt håller accelererar eller bromsar in under start och landning. De har också gott om godkännande för att minska risken för skador som kan orsakas av explosionen av löpande jetmotorer. Som regel är flygplan ska hålla sig till taxibanor under taxning, även om de kan ibland behöva korsa banor och flygplan inte kan lyfta eller landa på en rullbana, eftersom det inte är säkert.

Olika märkningar och belysning används på taxibanor att varna piloterna till mittlinjen, kanterna på en rullbana, och i vilken riktning rullbana huvuden. På natten, belysning som beskriver tydligt taxibana och särskiljer det från banan används, medan den i dagsljus, fet målade märken är väl synliga för piloter. Skyltar nära rullbana ger också ytterligare riktningsinformation att hålla piloterna på rätt spår.

Flygplan som aktivt lyfta och landa ha rätt sätt, eftersom de går för fort för att manövrera eller bromsa. Trafik på en flygplats leds av flygledare som direkt flygplan, med målet att hålla så många banor tydlig som möjligt vid en given tidpunkt så att flygplan kan lyfta och landa utan dröjsmål. Lotsar är också ansvariga för att använda sunt förnuft när du är på taxibana och landningsbanan, och för att varna flygplatspersonal till säkerhetsfrågor och andra problem som kan störa en väl fungerande flygplats.

>

Även på rullbana, förkörsrätt vanligen ger plan som har godkänts för avfärd, så att de kan få tillgång till banan snabbt, vilket skulle frigöra utrymme för fler flygplan att lyfta. Piloter också använda sunt förnuft, med piloter mindre flygplan ger dem större flygplan på grund av större flygplan är svårare att manövrera under taxning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.