Vad är en Skycar?

Om du bor i någon större tätort, är chansen att du känner frustration långa pendlar, trafikkaos, och med räkna med extra tid för att få nästan överallt. Du har förmodligen även satt på motorvägen önskar din bil kan stiga upp och bara flyga över miles från stötfångare till stötfångare trafik. Paul S. Möller, PhD och grundare av Flygteknik programmet på UC Davis, har tillbringat 40 år att göra något åt det. Han har byggt en fungerande Skycar.

Möllers M400 Skycar kan vara lite dyr at US $ 3. 5 till $ 5 miljoner dollar ett pop när FAA godkänner det i början för bebyggelse, men låt inte det avskräcka dig. Kostnaderna förväntas komma ner till en rimlig US $ 60-$ 80k som efterfrågan ökar. Och varför skulle inte det? Den Skycar är nästa logiska steg i kollektivtrafiken. Den Skycar kan nynna tillsammans vid 350 mph få 28 miles till gallon. Det är en personlig vertikal start och landning (VTOL) fordon som kan klippa en timmes pendla till bara ett par minuter. Den Skycar kan drivas på bensin, diesel eller alkohol, vilket gör den mångsidig och anpassningsbar till det som energikälla är lättillgänglig, och det är en låg-föroreningar fordon. Den roterande motorer är små, lätta och effektiva, med få rörliga delar vilket leder till lite underhåll. Drivraketer rotera nedåt för vertikala Liftoff, sedan plan för framåt eller bakåt dragkraft. Alla system är överflödiga för maximal säkerhet, inklusive hydraulik, datasystem och motorer. Vad mer kan en Skycar plats i en enda bil garage eller standard parkeringsplats avsedd för något fordon.

Men det finns några nackdelar. Med tre hjul, är Skycar Street Legal men som är avsedda för kortare väg jaunts under 35mph. Fordonet ger stora buller vid start och landning, vilket gör det nödvändigt att använda vertiports -utsedda områden för personliga VTOL farkoster att landa och lyfta. Tanken är att ägaren skulle köra till ett närliggande vertiport, ta sedan till arbetet. Den Skycar skulle resa till en annan vertiport nära målpunkt, sedan köra till den verkliga destinationen. Omvänt kan stora företag bygga sin egen takterrass vertiports, vilket de anställda mark och park. Incitament skulle vara hög för en sådan konstruktion, som vertiport inte kräver mycket mer än en liten, platt, hårt underlag och i exempelvis tillgång till en parkeringsplats eller lagring struktur. Den Skycar kommer att kräva att föraren att få en "powered hiss" flygcertifikat FAA "power hiss normal" kategori. Som sagt, det Skycar har bara två enkla kontroller som piloten använder för att berätta det mycket avancerade datorsystemet vad manövrar han eller hon vill göra. Datorn själva flygande, och detta autopilot system stöds av uppsägningar för att garantera säkerheten.

FAA påstås att utveckla ett system för kontroll personliga flygning hantverk liknande sätt som de kontrollerar offentliga flygplan. Detta skulle förhindra de olyckor som förefaller oundviklig om människor personligen lotsa genom himlen till arbete. Stället lägger pilot i en kurs och FAA kommer tillbaka till Skycar s datoriserade system med färdplanen det kommer att följa för att nå sin destination. I senare generationer, föreställer Möller Skycar luft taxi utan förare att helt enkelt svara att sända samtal och ta emot passagerare var de vill gå via ett enkelt gränssnitt. I dessa senare generationer, kommer ett flygcertifikat inte krävas.

ansågs En personlig VTOL hantverk att vara omöjligt att skapa grund av inneboende problem i fysiken som krävs för ett sådant fordon. Detta gör Skycar unik bland en liten mängd föreslagna flygande bilar, många av dem kräver landningsbanor och flyga mer lika med flygplan än helikoptrar. Som design gör för att minska motorljud vid start och landning, kan vertiports inte vara nödvändiga och spontana Liftoff och landning i tätorter kan tillåtas. Det finns så många ekonomiska och miljömässiga fördelar för flygande bilar av detta slag att det nästan är omöjligt att överskatta den inverkan ett överkomligt pris, kunde säkert modellen, särskilt i stadsområden. En stor del av de föroreningar som genereras av trafiken kommer från bilar på tomgång eller körs med låg hastighet. Skycars skulle tillbringa merparten av sin restid vid höga hastigheter, brännande mycket renare. De skulle minska överbelastningen och kräver ingen dyr infrastruktur. Även ett kvarter området kan fungera som en utsedd vertiport. De driver också på alternativa bränslen, såsom ren förbränning alkohol.

flygande bilar skulle tillåta familjer att bo var de vill, långt från urbana arbete centra i billigare områden, inklusive lantlig miljö. Ändå Skycar inte skulle kräva nya vägar eller motorväg system för att bana över land. Miljön skulle bevaras. Nuvarande highway system skulle också så småningom se mindre slitage, spara pengar på att reparera infrastrukturen. Ride delning skulle också vara möjligt eftersom varje destination skulle vara bara några minuter bort, och efter en lång dags arbete, skulle ingen ha att köra. En Skycar öppnar dörren till arbetstillfällen i andra stater också, medan en omvandla för ännu en timme kan vara bra sätt att arbeta, medan autopilot tar passagerare till sin destination. Trafikolyckor minskar proportionellt, så skulle risken för olyckor rattfylleri eller trötthet.

ekonomin skulle också gynnas av en flygande bil som den Skycar. Köpcenter, restauranger och företag av alla slag skulle få icke-lokala trafiken, som reser med 100 miles (161 km) för middag skulle vara en enkel 17 minuters resa. Många liv skulle möjligen sparas som sjukhus skulle vara inom nära räckhåll. Specialized Skycars kommer sannolikt att användas för akuta och militära tillämpningar.

Åldern på Jetsons kanske äntligen vara här. Eller, om du föredrar en mer ordnad version av Bruce Willis film The 5th Element , där flygande bilar surr genom höghus metropol som bin i en futuristisk bikupa. Om du vill veta mer om Skycar, se den officiella Skycar hemsida.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.