Vad är en SUV?

SUV är utbredda och kända akronym för Sports Utility Vehicle. Vid första föreställning, var en SUV ett fordon som för samman de dragkapacitet på en fullstor lastbil med passageraren och lagringskapacitet i en minivan. Men eftersom konsumenternas krav har förändrats, så har SUV. Många tillverkare fokuserar nu på bränsleeffektivitet och körning och komfort, snarare än dragkapacitet.

Typiska egenskaper hos en SUV inkluderar plats för fem till sju hög sittplatser och väg positionering, rymlig interiör, icke-avsedda bagageutrymme, stor cylindervolym och 4 förmåga fyrhjulsdrift. Även om SUV ursprungligen var avsett att vara en terränggående fordon för sportändamål har deras popularitet lekt flera olika raser, inklusive lyxiga SUV. som bilar har SUV olika klasser och storlekar. Den medelstora SUV, som normalt fem platser, är den mest sålda sorten i USA. Under SUV höjd av popularitet förblev Ford Explorer den mest sålda modellen. Den kompakta och full-size SUV tilltalar många konsumenter lika, men av olika skäl. Den lyxiga SUV har samma funktioner som standard klass modeller, men innehåller uppgraderad interiör och trim paket vanligtvis förknippas med fordon lyx modell, som läder interiör.

Även om många moderna bilister värde SUV för sin storlek och rymlighet, många andra kritisera deras brist på bränsle-effektivitet och deras bidrag till luftföroreningar. Konsumenter som värdesätter SUV göra detta inte bara för sin storlek, men den upplevda säkerheten för körning sådan skrymmande fordon. Även krockprov säkerhetsklassificeringar varierar med märken och modeller, är några stadsjeepar kända för att medföra en risk för vältning.

Några av de mer populära märken och modeller av stadsjeepar inkluderar Cadillac Escalade, Chevy Blazer, Dodge Durango, Ford Explorer, Honda CRV, Jeep Grand Cherokee, Hummer och Land Rover och Nissan Pathfinder. För de som uppskattar den flexibilitet att kombinera vardag komfort med helgen kul, har SUV visat sig vara en ledande val i fordon. Likaså har kapacitet 4 hjulsdrift och dragkapacitet utan passagerare begränsningar av en lastbil attraherar många bilköpare och håller SUV en ledande säljare.

Som en angelägenhet för miljön och efterfrågan på bränslesnåla fordon ökar tillverkarna i världen fortsätter att undersöka möjligheterna att göra förbättringar till SUV familjen att hålla dem en ledande säljer fordon.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.