Vad är en NGV?

A Natural Gas Vehicle (NGV) är ett fordon som körs på naturgas, ett bränsle som brinner mycket mer snyggt än bensin. Eftersom många länder söker alternativ till bensin som bränsle källa, är användningen av NGVs växande i världen, eftersom bilarna är energisnåla och mycket ren förbränning. Konsumenterna i vissa länder kan köpa NGVs och befintliga bilar kan också omvandlas till använda naturgas. Dessutom har många företag erbjuder flotta fordon som drivs med naturgas, vandlas att konvertera sina bilar, bussar och lastbilar för naturgas.

Naturgas är en gasformig blandning av kolväten, oftast tungt på metan. Tekniskt sett är naturgas ett fossilt bränsle, och den bedöms vara en nonrenewable resurs som följd. Dock är naturgas relativt rikligt och är vanligen billigare än bensin. Dessutom brinner det mycket renlig än bensin, gör det till ett bättre val för fordon förr eftersom det kan dramatiskt minska utsläppen. I vissa fall kan en NGV köras på biobränsle, en förnybar form av naturgas tillverkad av biologiskt material såsom gödsel.

Utformningen av en NGV är som mycket som i en konventionell bensin fordon. Motorn fungerar på samma sätt, med explosioner av gasflaskor bränning. Stället för en singe bensintank har NGV flera tungt säkrade tankar utformad för att hålla komprimerad naturgas. I vissa fall är en NGV väl utrustade för flytande naturgas, som kyls ner så att det blir en vätska, vilket gör bilen att lagra mer energi. NGVs drive, titta, och känns som vanliga bilar.

Fueling den NGV är något mer komplicerat än förr en vanlig bil. Förare måste hitta en naturgas bränslepåfyllning station, eller så kan de använda ett hem bränslepåfyllning system som kranar i hushåll naturgas. Normalt kan ett hem förr system ta timmar att fylla, eftersom gasen måste tryck innan den går in i bilen. Tillverkare av NGVs hoppas att efterfrågan kommer att öka antalet tillgängliga bränslepåfyllning stationer, vilket är viktigt, eftersom bilarna har en kortare räckvidd än bensin förbrukar motsvarigheter gör.

Även om NGV är inte en fullständig lösning för att beroendet av fossila bränslen, fordon hyllades som ett steg i rätt riktning när de började bli större utsträckning produceras i slutet av 1990. I många städer runt om i världen, kan NGV bussar, taxibilar och andra motorredskap lätt syns på gatorna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.