Vad är en Mistlur?

En mistlur är en anordning som låter en långvarig djup ton under förhållanden med dålig sikt att varna navigatorer till olika faror. Eftersom ljudet av en mistlur är så speciellt, många människor förknippar foghorns med havet, eftersom de ofta hörs på besök till kustregioner. Du kan även höra uttrycket "mistlur" för att beskriva någon med en genomträngande, blomstrande röst. P

olika anordningar som har använts i århundraden av kuster och ombord på fartygen för ljud varningar under förhållanden med dålig sikt. Även fyrar kan göra utmärkt navigeringshjälpmedel, är de begränsas av synlighet inom sitt område, och under särskilt dimma eller snö, kan sjömän inte plats mot bakgrund av en fyr. Som ett resultat började många nationer avfyra kanoner eller ringer klockorna varna sjöfarande om saker som stim och stenar. Av 1800-talet, hade en tidig version av automatisk mistlur utvecklats, och idag mistlur tekniken är ganska avancerat.

Modern foghorns släpper laserstrålar med jämna mellanrum för att testa om synlighet. Om lasern visar att sikten är låg, en dator aktiveras mistlur, men kommer att fortsätta att ljudet tills tester visar att förhållandena har genomgått igen. Tonerna av foghorns är extremt låg eftersom låga ljud göra bättre, ger mer av en varning. För stora fartyg som är svåra att manövrera, desto mer varning för navigering faror, desto bättre. Du ser ofta foghorns monterad på bojar och broar, och de är också monterad på fartyg för att förhindra kollisioner. Även om de flesta fartyg har avancerat navigations programvara som varnar dem om de närmar sig områden som är farliga att navigera fartyg har ingen möjlighet att veta om att angripa båtar utan foghorns och andra signaler. Därför fartyg som regelbundet testa sin foghorns att säkerställa att de är i funktionsdugligt skick.

För små båtar som saknar fantasi navigationssystem, kan kustnära foghorns vara lifesavers när villkoren få obehagliga på vattnet. Foghorns är också mycket användbara i områden med snabbt föränderliga kuster, eftersom de fungerar som en påminnelse att gå varligt fram. Förresten, många foghorns är tvåfärgade, eftersom tidig foghorns används diaphones, speciellt konstruerade ledningar som skulle producera en lång ton följt av ett grymtande ljud som luften i hornet stannade resonera. Även diaphones används inte längre, folk hittar dem vänligt och bekanta, så distinkt ljud har behållits.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.