Vad är en Joyride?

ungdomar med egna frågor om kontroll och oövervakad fordon kan vara en farlig och dyr kombination. Den olagliga praxis som kallas en "Joyride" gör detta tydligt. En Joyride inträffar när en obehörig drivrutin lånar eller stjäl en bil för blotta syftet att styra planlöst eller vårdslöst. Tonåringen kan ta sina föräldrars bil ut för en sammanfattning nöjestur med vänner, till exempel, eller en parkeringsplats skötare kan ta en kunds dyr sportbil för en nöjestur runt kvarteret medan ägaren är på annat sätt engagerad. En Joyride är definitivt en olaglig handling, men lagarna om bilstöld gör en åtskillnad mellan en obehörig Joyride och direkta Grand Theft Auto (GTA).

Vissa definierar en Joyride som någon bilresa vidtas några särskilda mål i åtanke, även om det i lagens mening en Joyride är annorlunda än en enkel oplanerad utfärd. En sann Joyride handlar ofta om en förare som känner till olaglighet agera tillsammans med passagerare som kanske eller kanske inte vet att de åker i en stulen eller olagligt lånat fordon. En Joyride nästan alltid slutar med att fordonet lämnas tillbaka till ägaren oskadda, övergivna av brist på bränsle, eller rapporteras som stulet. I bästa fall får föraren och passagerarna på en nöjestur få en sträng tillrättavisning från ägaren för obehörig användning, men i värsta fall för föraren och eventuella medbrottslingar kan bli åtalad för ett brott.

Det är där lagar om nöjesåkning och bilstöld isär. Enligt lagstiftningen i ett antal länder, de planer som den person som tog ett fordon på en Joyride kan avgöra graden av åtal. Om föraren är avsedda att stjäla fordonet och säljer dem för personlig vinning, då det skulle betraktas Grand Theft Auto, ett mycket allvarligt brott. Men om föraren avsikt var helt enkelt ta bilen ut till Joyride och återlämna fordonet till ägaren utan att ta skada, då brottet inte betraktas som en stöld. Det skulle omfattas av en mindre avgift för obehörig användning av ett motorfordon. I Storbritannien är avgiften för nöjesåkning kallas TWOC, förkortning för "fattas utan ägarens tillstånd. "

En Joyride kan vara en kortvarig glädje för att förare och passagerare, men det kan bli en mycket långvarig rättslig huvudvärk efter ägaren upptäcker ett brott har begåtts och polisen har anmälts. Bilar utrustade med elektronisk Kabelsökare eller satellitbaserade körning tjänster skulle kunna upptäckas inom några minuter från att lämna en rapport, så en nöjestur i fel bil kan bli kort och smärtsam för passagerarna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.