Vad är en Jib?

Nästan alla som gillar sporten i segling kommer att vara förtrogen med armen. IHH är triangelformat segel, oftast tillverkad av duk eller liknande material, som är fäst i fören och aktern delar av segelbåten. Generellt är en fock hittas passar in mellan förstag och stormasten, även om den exakta konstruktionen av olika typer av segelbåtar och yachter kräva att armen knytas och säkras på ett något annorlunda sätt.

Another exempel på placering av armen har att göra med att utnyttja uppsvinget på fartyget. Säker på bommen, kommer focken slut till bogsprötet. Denna position gör att focken vara fullt utbyggt, där det kan hjälpa med inte bara fånga vinden strömmar till rörlighet, men också kommer att bidra stöd i styrningen av fartyget. Genom att fästet för armen gör det möjligt att gå bakåt och från sida till sida kan segla lätt omorganiserade för att göra det bästa av alla luftflöden, och hjälper till att hålla båten eller segelbåten på kurs. I vissa fall kommer armen arbeta tillsammans med Stagsegelfall, som också är ett triangelformat segel och är fastsatt på en vistelse.

Som gäller för de flesta typer av segel i dag, armen är oftast gjord av en kraftig segelduk eller nylon blandning som har ett kraftigt motstånd till följd av strömmar. Oftast är armen behandlas så att de inslag av salt och exponering för vinden och solen inte gör att focken att försvaga och förfall under en kort tid. Även armen har ett antal väderbeständig egenskaper, är det viktigt att ta väl hand om materialet, för att förlänga livslängden på seglet. Detta innebär med seglet rengöras från tid till annan, lagra undan ordentligt när den inte används, och att se till att seglet är helt torr innan du lägger den i lager.

Som med alla aspekter av segling, är det en bra idé för nybörjare att bekanta sig själv med egenskaper armen. Det första steget är att lära sig hur man korrekt säkra seglet på plats, så att behärska konsten att placera seglet, baserat på kursen i båten och vindriktningen. Förutom att lära sig använda armen, undervisning i hur man korrekt vård för segel och hur man stuva den när den inte används är också viktigt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.