Vad är en Harbor?

En hamn är en skyddad vattenförekomst som kan användas som skydd för fartyg. Många större städer ligger nära stora naturliga hamnar, eftersom en hamn kan tillhandahålla en anslutning till internationell handel och sjöfart. Både naturliga och konstgjorda hamnar kan hittas i hela världen, allt från små vikar som är lite mer än härbärgen från dåligt väder till livliga hamnar. I vissa engelsktalande nationer, är ordet stavas "hamn. "

Hamnar delas in i två grundläggande typer. Naturlig hamn är geologiska skapas genom landskapet. En naturlig hamn kan vara ganska stor, eller bara liten nog att passa några fartyg fristad från en storm. San Francisco i Kalifornien är ett välkänt exempel på en naturlig hamn. Konstgjorda hamnar skapas genom användning av pirar, bryggor och andra konstgjorda drag, och de kan också vara muddras för att tillåta passage för större fartyg. Hamnen i Trondheim i Norge är en stor konstgjord hamn. En stor hamn kombineras ofta med en hamn, ett system som tillåter fartyg att lasta och lossa gods. En hamn ingår vanligtvis stöd för fartyg samt, inklusive reparation områden, butiker för proviantering och lagring av fartyg och liknande anläggningar. Fartyg ofta kräver en rad tjänster när de docka, och ett urval av företag som erbjuder dessa tjänster, ibland till en premie i dunkla hamnarna.

Sedan en hamn har traditionellt använts som skydd eller tillflyktsort, den verbala form av ordet används för att hänvisa till skyddande eller skydda individer och fartyg. Ett fartyg har i regel omfattande information om regionala hamnar i form av en katalog som tillåter fartyget att hitta tak över huvudet och behövde anläggningar. Fartygets charts även Harbor Information, med ett grundläggande schema helt enkelt notera platsen för en hamn, tillsammans med dess djup, så att en kapten som kan avgöra om han eller hon kan gå in i denna hamn. Mer omfattande diagram kan omfatta den typ av anläggningar som finns tillgängliga och annan information av intresse.

Eftersom en hamn är mycket ekonomiskt viktiga, de flesta nationer noggrant kontrollera sina hamnar. Många stor inlandsstaterna nationer också säkra små områden i strandlinjen så att de kan delta i sjöfart och handel, eftersom många varor i fortsättningen att ske med båt. Hamnar ofta patrulleras av särskilda brottsbekämpande att tillämpa gällande lagar och fartygstrafik är noga att se till att endast objekt eller människor som inte är spännande eller in i ett land.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.