Vad är en Flatcar?

En flatcar är en järnväg bil som består av en flat däck monteras på en uppsättning av axlar. Antalet axlar kan variera, beroende på vilken typ av laster som flatcar är avsedd att bära, och det finns några variationer på de grundläggande design för special ändamål. Flatcars var de ursprungliga godsvagn och deras historia går tillbaka till de allra första dagarna av Railroading. Människor som råkar bo i områden där godstågen passerar har troligen sett flatcars i aktion vid ett flertal tillfällen. Den grundläggande flatcar utvecklades till ett rikligt sortiment av last. Jernvägsbolagen började expandera på den traditionella flatcar när de behandlas unikt eller utmanande laster. Skott platt bilar har stor slutet räcken på båda sidor om bilen som är utformade för att hålla lasten från att ändra sig, och centerbeam flatcars har en stor balk som går ner i mitten av flatcar att förstärka den. Väl och deprimerad flatcars center är avsedda för speciellt skrymmande och tunga laster, såsom tung industriell utrustning eller tankar fulla av kemikalier.

Klassiskt, flatcars används när en last som inte passar bekvämt i en Boxcar. Belastningen kan vara dåligt väder, eller täckt med en presenning. Vissa flatcars avsedd för tung utrustning har skal som är utformade för att passa över bilen för skydd, vilket är fallet med bilar specialbyggt för att transportera flygplan och flygplansdelar. Det vanliga är att däck flatcar har många tiedown poäng så att lasten kan organiseras ordentligt och säkras. Förutom att användas för skrymmande och tunga poster, flatcars används också för transport av transportbehållare. En eller två containrar kan staplas på ett flatcar och låst för transporter. Trailers och lastbilar kan transporteras på flatcars med denna metod. För unika laster kan flatcars vara speciellt förstärkas eller konstruerade för optimal prestanda, med tillägg som extra axlar och förstärka balkar som gör att lasten säkrare och se till att flatcar kommer att kunna stå emot tyngden.

Flatcars fortfarande är populära bland rederier, eftersom de är flexibla och lätta att konfigurera för att tillgodose särskilda behov, till skillnad från specialiserade frakt bilar som godsvagnar och bilar tankfartyg. Flatcars kan bära samma last transporteras av godsvagnar och tankar med minimala ändringar, utan att vara begränsad till vissa typer av last, och detta gör dem ett bra komplement till den rullande materielen på ett rederi. Förutom att användas inom sjöfarten, flatcars används också runt bangårdar att hålla kranar och annan utrustning, och de ibland används vid räddningsinsatser som en bärbar mellanlagringsområdet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.