Vad är en Dogcart?

Termen "Dogcart" används i två olika, men sammanhängande sinnen. I den första meningen är ett Dogcart en lätt, hög hjul vagn avsedda att dras av en enda stark häst. I den andra meningen är en Dogcart en liten, lätt vagn dragen av en grupp av hundar. Användning av detta ord i både sinnen anor århundraden, med många illustrationer i olika manuskript och konstverk som visar de otaliga sätt som dogcarts har använts. När det gäller en designad Dogcart att dras av en häst, två hjul konstruktion är oftast mycket väl avvägt, att göra det extremt lätt för hästen att dra. Beroende på utformningen, kan en Dogcart har plats för en till två personer, eller en låda jakthundar för transport till fältet. När det används för att bedriva jakt hundar, en Dogcart kan kallas ett spel vagn och en kusk eller Whipper-in vanligtvis rider med hundarna under körning vagnen för att säkerställa att djuren vistas fast och lugn.

En Dogcart för hästar är i allmänhet mycket lätt att manövrera, vilket kan vara mycket användbara. Selen och utformning av sådana vagnar är normalt enkel, vilket gör att en enda person att utnyttja en häst att vagnen snabbt och enkelt. För hästar är det lätt design mycket uppskattat, vilket kan jämföras med fast, tunga kärror som kan vara stressande att dra. Förare måste vara försiktig med att överbelasta en Dogcart dock som en häst bara kan bära så mycket vikt.

Dogcarts avsedda att dras med hundspann är ännu mer lättviktiga, och de är normalt mycket liten att marken. Sådana vagnar historiskt har använts för att flytta varor, tillsammans med människor, och i modern tid, vissa människor kör lag med hundar för rekreation. Hundar kan också användas för att dra ändrade rullstolar för handikappade.

Båda typerna av dogcarts tillverkas kommersiellt av företag som specialiserar sig på sådana saker, och de kan också vara finns på sele och antikvitetsaffärer. Vissa människor tycker att återställa årgång exempel eller bygga sina egna anpassade versioner för mycket specifika ändamål, och dogcarts är en inte ovanlig syn på vissa historiskt återskapande arenor. I båda fallen djur kräver särskild utbildning för att lära sig att dra vagnen säkert och effektivt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.