Vad är en Boxcar?

En Boxcar är en typ av järnvägsvagn som är avsedd att transportera gods. Fördelen med Boxcar designen är att det är otroligt mångsidig, eftersom en Boxcar är i princip en gigantisk låda på hjul, som gör det möjligt för människor att ladda bilen på en mängd olika sätt. Godsvagnar har börjat försvinna ur popularitet på grund av höjningen av transportbehållare, men många järnvägar fortfarande har åtminstone några godsvagnar, i synnerhet mindre järnvägar, och flera godsvagnar kan ses på displayen på järnväg museer.

godsvagnar är helt inneslutet utan fönster, och en uppsättning skjutdörrar är utformad för att ge tillträde till insidan av bilen. En Boxcar kan matas för hand, med järnvägsanställda stapla varor från baksidan av Boxcar till fronten, eller kan laddas med hjälp av gaffeltruckar och andra mekaniska verktyg. De flesta godsvagnar har högt i tak avslut, så att de kan användas för att bära en stor mängd material, och specialiserade hög Kubikvolymen godsvagnar har särskilt högt i tak.

Historiskt godsvagnar har använts för att transportera en mängd olika saker. Speciellt konstruerade godsvagnar har genomfört säd, medan godsvagnar gång var transport viktigaste metoden för boskap, trots att den medföljande karaktär Boxcar gjort boskapstransporter oklokt i varmt väder. Godsvagnar har också använts för att transportera krigsmateriel och trupper, den klassiska "fyrtio och åtta" Boxcar kunde passa fyrtio män och deras fiskeredskap, eller åtta hästar. Godsvagnar har haft mer olycksbådande användningsområden och: de användes för att transportera slavar i Amerika på 1800-talet, och människor som är avsedda för koncentrationsläger på 1940-talet.

godsvagnar kan fortfarande vara ganska bra för landtransport, men stora järnvägsbolag tenderar att använda bra bilar, även känt en dubbel-stack bilar. Dessa motorvagnar är konstruerade för att inrymma också modulära transportbehållare, som kan lyftas med en kran från däcket på ett fartyg direkt på bilen. Containertransporter är billig och mycket effektiv, vilket gör det till en tilltalande sätt att transportera stora mängder varor från säckar ris till bilar.

Eftersom Boxcar är en av äldsta järnväg bildesign, ger intryck av Boxcar bli lite välkända för många människor. Godsvagnar har romantiserat i historier om tåget hoppade och den amerikanska västern, och i böcker liksom Boxcar Children serien, så vissa människor har en mjuk fläck för det klassiska Boxcar. Tack vare museum visar dessa transporter ikoner, är det möjligt att se godsvagnar från olika historiska epoker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.