Vad är en ATV?

En ATV eller terränggående fordon, är en motor i terräng fordon med handtag och en plats som en motorcykel, men med fyra däck som är optimerade för kontroll och säkerhet vid navigering grusvägar. Begreppet är mer allmänt används för att beskriva ett antal små, öppna, motoriserade barnvagnar och trehjulingar avsedda att användas för terrängkörning.

På ett terrängfordon, sitter föraren upprätt och driver dessa fordon som motorcyklar, men extra hjulen ger föraren ökad stabilitet vid lägre hastigheter. Terränghjulingar används till allt från racing och sport ridning för jakt, jordbruk, dragande, plöjer snö och även klippa gräset. På grund av sin ringa storlek och extrem kraft, kan de användas för ett obegränsat antal skyldigheter.

Terränghjulingar sitt ursprung i 1970-talet och utformades med tre hjul och en mycket låg effektförbrukning motor. De användes främst för fritids-resor och hade begränsad användning runt gårdar och loger jakt. Eftersom tekniken utvecklas och motorerna blev starkare, utformningen av trehjuling slutligen ledde till sin död. De var instabila och svåra att kontrollera på ojämnt underlag, vid högre hastigheter, eller i viktöverföring situation. På grund av säkerhetsfrågor, tillverkar tillverkas fyrhjuliga modeller i slutet av 1980 och upphörde produktionen av de tre motorcyklister tillsammans med 1987. och med tillkomsten av de fyra hjul design, som är industristandard för nästan alla nuvarande ATV produktion, tillverkar öppnade ett nytt kapitel i en värld av ATV. De fyra hjul design tillåtet för mycket snabbare, kraftfullare motorer, och i slutändan var grunden för avancerade upphängning. Av 1987, var alla tre stora tillverkare av hög prestanda fyra motorcyklister som sprang runt i landet på lokal motocross spår att visa upp den stora framsteg i tekniken.

I den moderna ATV marknaden konsumenterna har ett obegränsat utbud av maskiner. ATV kan köpas i nästan alla färger, alla storlekar, två-eller fyrhjulsdrift, en eller flera passagerare, och i nästan varje pris varierar mellan $ 2. 000 $ (USD) till 10. 000 dollar, några ännu högre. De stora ATV tillverkare är: Honda, Yamaha, Suzuki, Kawasaki, Can-Am, Polaris och Artic Cat. Alla dessa tillverkare erbjuder en mängd olika maskiner från ras redo fyrhjulingar för alla kontorsinredning hästar, som kan köpas med allt från gräsklippare fastsättning i snöplogen. Möjligheterna i den nya ATV-marknaden är begränsad av hur mycket pengar en viss kund har att spendera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.