Vad är dieselolja?

Dieselolja är en tung olja som används till motorer diesel. Den vanligaste formen av diesel kommer från petroleum, men andra former av diesel också förekommer. Dessa alternativ finns allt större utsträckning används som världens utbud av fossila bränslen är uttömda.

Petroleum diesel är ungefär 15 procent tyngre än bensin. Det är en enklare process för att förfina diesel från olja än att tillverka bensin. Priset för denna produkt varierar, och tenderar att öka i kallare månader när efterfrågan på eldningsolja är som störst. En liknande process används för att förfina dieselolja och eldningsolja.

Diesel används av militären för att driva sina fordon, inklusive stridsvagnar och lastbilar. Detta är ett mer attraktivt val på grund av att dieselolja är mindre brandfarligt och explosivt än bensin. Diesel är också mindre sannolikt att orsaka en motor för att köra fast.

Petroleum är inte den enda produkt som används för att göra diesel. Syntetisk dieselolja används till bränsle bilar, lastbilar och vissa flygplan. Det kan göras från sådana saker som:

Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.