Vad är Stänkskärmar?

Fendrar är en skylt på en bil som finns på sidorna av bilen framför dörrarna. Den fendrar tjänar flera funktioner, inte minst då estetiska. Du kanske är mest förtrogen med fendern i samband med en Fender-Bender, "en liten olycka där skärmarna på en bil är bucklig eller skadas som en följd av en kollision. Många bilar har utformats med lätt ersättas fendrar, eftersom sådana kollisioner är vanliga. En av de främsta funktionerna hos en stänkskärm är att hålla smuts, damm och skräp på väg bort från ratten och främre bromssystemet. Många fendrar har små lappar eller vingar som är utformade för att förstärka denna skyddande funktion. Fender kommer också att hjälpa till att hålla smuts bort från resten av bilen också, vilket är användbart när en bil kastar upp en sten eller sticka från vägen.

Beroende på utformningen, kan fendrar också agera att göra en bil mer aerodynamisk. Många sportbilar har mycket snygga fendrar av detta skäl, och de kan ha fler funktioner så som kammar eller grillwork som är avsedda att öka bilens prestanda vid hög hastighet. Den andra funktionen av fendrar är naturligtvis estetiska. De flesta människor vill inte titta på ramen för en bil, och skärmarna täcka ramen och sidorna av motorblocket. Fendrar kan också användas för att lägga till känsla och stil till en bil, många bilar på 1950-talet, till exempel hade bubbla fendrar, som stack ut tydligt att skapa ett önskat utseende. Fendrar kan ha en mängd olika designelement som gör dem mer intressanta eller snygga att titta på.

Beroende på vilket märke på bilen, får fendrar vara gjorda av glasfiber, stål eller annat material. Många av dessa material är utformade för att deformationszoner vid en krock, fördela effekten över ramen för bilen att göra kraschen mer överleva för de åkande i fordonet. Beroende på de material som används, kan fendrar ibland böjas tillbaka i form efter en mindre olycka, i andra fall kommer de troligen behöver bytas.

Förutom att bli sedd på bilar, kan fendrar även på cyklar och motorcyklar, tillsammans med andra hjul metoder för transport. Många företag gör specialiserade anpassade fendrar med mönster som lågor, Pinstriping och andra dekorativa inslag, för människor som vill byta ut sin fabrik standard fendrar med något lite mer spännande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.