Vad är OnStar?

OnStar ® är enligt uppgift den mest populära telematik tjänst i Nordamerika, finns sedan 1996 på General Motors (GM) fordon. Telematik konvergerar General Positioning Satellie (GPS), cellulära bredband och ombord elektronik för att ge information och räddningstjänsten till förare. Ursprungligen tänkt som en säkerhetsåtgärd-ett sätt att få hjälp till olycksoffer fort-OnStar ® har utvidgats till att omfatta handsfree-post kontroll, katalog-tjänster stil, väder eller aktiekurser och mer.

bilar utrustade med OnStar ® har en liten panel med knappar som ligger inom bekvämt räckhåll för föraren, antingen på en Takkonsol, längst ner i backspegeln, eller i instrumentpanelen. Knapparna är färgkodade: en röd knapp för nödsituationer, en blå knapp för att kontakta en OnStar ® rådgivare och en cell knappen för att göra handsfree-samtal. På panelen finns en inbyggd mikrofon och använder bilens högtalarsystem. är Emergency tjänster som är kopplade till olika detektorer på fordonet, så att OnStar ® kommer att meddelas om, till exempel att krockkudden blåses. Advanced Automatic Crash Notification System (AACN), en kombination av moduler och sensorer, mäter omfattningen på olyckan bygger på gravitationskraften, registrerar data och vidarebefordrar det till OnStar ® rådgivare. Rådgivare försöker omedelbart kontakta föraren. Rådgivare kan ringa för brottsbekämpning eller ambulans service som gör din hjälp behövs, vidarebefordra färdväg du kör via den inbyggda GPS-signalen bör föraren vara svara. kan GPS-funktionen också användas för att spåra bilen om det någonsin stulen, vilket gör OnStar ® fordon mindre lockande för tjuvar. Om du låser dina nycklar i bilen kan du ringa OnStar ®, ange ditt kontonummer och ett personligt identifieringsnummer (PIN), och systemet kommer att sända en cellulär signal på fordonet för att låsa upp dörrar. Vägassistans ingår också, med möjlighet att skicka en bärgningsbil eller hitta någon i närheten att byta en lägenhet eller leverera en burk gas.

Vehicle diagnos är en annan tjänst i OnStar ®. Integration i fordonets system gör det möjligt att elektriskt övervaka motorn, bromsar och andra komponenter. En månatlig lägesrapport överförs till OnStar ® och överlämnas till ägaren om behandling krävs.

OnStar ® kan vara bra att hitta något snabbt, t. ex. var närmaste bankomat, ett företag eller en restaurang. Du kan även få turn-by-turn körinstruktioner. Om detta inte räcker, använder OnStar ® röstigenkänning och text-till-tal-teknik för att låta dig muntligen surfa på nätet, lyssna på aktiekurser, eller få idrottsfrågor. Om du har en Verizon plan mobiltelefon, kan OnStar cellen knappen dela minuter med din cell plan.

OnStar ® kräver en månadsavgift med olika planer finns att välja mellan. OnStar ® tjänster är inte aktiveras om inte ett abonnemang plan är på plats. Genom att trycka på den blå OnStar ®-knappen, kan man nå en live eller virtuell menyn för att konfigurera ett konto.

Även OnStar ® har miljontals nöjda kunder, har det också fått kritik för att vara alltför invasiva. Samma system som övervakar en olycka även registrera bältet var på plats och hur fort föraren var på väg. Kritiker spekulera detta potentiellt skulle kunna användas för att hitta föraren begått något fel och kan även påverka tangerar frågor som försäkringspremier, förnekandet av reparationer och processer mot biltillverkare för förseelser. OnStar ® s stater privacy policy att den delar information med dotterbolag, som omfattar GMAC, ett fordon försäkringsbolag. Integritetsfrågor utvidgas också till på telefonen ombord cell som potentiellt skulle kunna användas för att avlyssna förare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.