Vad är Gridlock?

Gridlock är en term som används för att hänvisa till stagnation av ett transportsystem genom blockering av viktiga korsningar. Begreppet används också mer allmänt att tala om stagnerade rörelser i andra områden också, därav uttrycket "lagstiftande trafikkaos. " Eftersom utvecklingen är omöjligt under trafikkaos, är det ett oönskat tillstånd. Som ett resultat, transit tekniker arbetar mycket hårt för att minska sannolikheten för trafikkaos på flera sätt.

Termen används vanligen specifikt för att hänvisa till biltrafik, men trafikkaos kan även förekomma i trånga farleder och längs järnvägsspåren. Men trafik-en speciell visuell illustration av trafikkaos, eftersom det ofta innebär en mängd bilar, och det kan ta timmar att rensa snarls en låsningar trafikstockning. På grund av den mänskliga naturen, är trafikkaos ofta kraftigt förvärras av mänskliga handlingar, oftast när folk inte samarbetar för att lösa problemet.

Termen användes av myndigheter i New York så tidigt som på 1970-talet, och Det blev populärt i större utsträckning på grund av en 1980 New York Times Magazine artikeln. Termen snabbt fångas på, eftersom det är mycket belysande, och eftersom låsningar trafiken började bli ett mycket allvarligt problem i USA på 1980-talet. När termen trädde populära bruk, började det också olika innebörd.

För att verkligen kunna betraktas trafikkaos, en trafikstockning måste ha orsakats av blockerade korsningar. Traffic korsningar utgör en stor sårbarhet i trafiken flyter utan problem, eftersom en förare ofta beter sig på oförutsägbara sätt i korsningar. När korsa trafiken börjar bygga upp i en vägkorsning kan ingen gå någonstans, vilket leder till blockeringar som påverkar den omgivande gatunät, huvudsakligen låsa det så att ingen kan passera. I många regioner i världen, är det olagligt att blockera en korsning av just denna anledning. Tyvärr, frustrerad eller arroganta förare ofta gör det ändå, i hopp om att de kommer att få ett försprång. När flera förare engagera sig i praktiken, kan problemet bli ganska svår. Många förare modell deras beteende efter andra, så när en bil stannar i en korsning, kommer andra att följa efter.

För att lösa trafikkaos, ingenjörer försöker skapa mjuka transit system. De förutse problem korsningar och göra en insats för att skapa fler alternativ för förare. Dessutom kan de program gatlyktor att främja trafikflödet. Mer innovativa program som uppmuntrar arbetsgivare att tillåta människor att arbeta vacklade skift för att minska kritan rusningstid vanligt i många städer började också växer i popularitet i slutet av 1990-talet. Med ett växande antal bilar på vägarna, lägga till fler gator och aggressivt biljetter människor som bidrar till problemet är också viktigt sätt att bekämpa trafikkaos.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.