Vad är Drifting?

Drifting är en konkurrenskraftig körteknik som med tiden har vuxit fram som en sport i sig. Kräver en hög nivå av skicklighet hos föraren, och som driver ofta används i hög fart tävlingar runt om i världen, inklusive D1 Grand Prix i Japan. Den grundläggande Resultatet av drifting är att manövrera fordonet så att den främre glida vinkel på bilen är lägre än den bakre slip vinkel. Detta kräver att framhjulen på bilen kommer att vara avsiktligt pekade i motsatt riktning i sin tur av fordonet. Drifting har varit en del av den professionella racing idrott för ett antal år, ofta i sådana motorsport tävlingar i rally racing, dirt track racing, och nationella tävlingar såsom Grand Prix.

Drifting är en procedur som kan vara en fördel i många situationer. En behörig yrkesförare får använda drivgarn för att få en fördel på en tur, liksom vända bilen i sidled på ett sätt som kan hindra ett annat fordon från att göra en direkt pass. Mycket av framgången med drifting beror på förmågan hos föraren att styra manöver, så att den drev vi inte hamnar i okontrollerad fishtailing, en situation som sätter föraren och andra konkurrenter i stor fara. Sedan 1970-talet har drivit fått stor uppmärksamhet som en tävlingssport i sin egen rätt. Förare ofta bedöms utifrån ett antal kriterier av en expertpanel. I allmänhet är de fordon som används i dessa tävlingar blir bakhjulsdriven bil, som kan hjälpa föraren att hålla ett rättvist hastighet samtidigt som de i sidled position under en längre period. De element som ofta ingår i bedömningen omfattar hastighet, vinkel, linje, och visa. I olika delar av världen, följderna av alla dessa faktorer har på slutresultatet varierar något. Det finns i allmänhet två sessioner, med den första sessionen mer eller mindre kvalificerade som kommer att kunna konkurrera på den sista lektionen. I vissa drifting tävlingar är det individen som konkurrenten inte bara bedömas utifrån hans eller hennes teknik, utan även vinkeln, linje och hastighet i jämförelse med ledande bil i tävlingen.

>

Professionell drifting tävlingar äger rum under kontrollerade förhållanden. Det finns dock amatör drivande entusiasterna som ibland försöker replikera processen på allmän väg. Detta har blivit ett problem i flera länder, främst Saudiarabien och Japan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.