Vad är Dieseling?

Helst bör bilens motor slutar visas så snart föraren stänger av tändningen. Det bör inte vara mer rå bränsle förs in i kamrarna och tändstift inte längre tända på. Men saker och ting inte alltid fungerar detta väl i en förbränningsmotor, särskilt när andra antändningskällor och rå bränsle kvarstår. Varje gång en bil motor fortsätter att köras när tändningen har stängts av, mekanik kallar det dieseling .

Dieseling inträffar när bränslet antänds av en annan värmekälla än ett tändstift. Det kunde räcka ett par sekunder eller några minuter, beroende på hur mycket bränsle som finns kvar i förbränningskammaren och hur lång tid det tar för antändningskällan att svalna.

Dieseling hänvisar till den process som används i dieselmotorer att antända bränslet och hålla motorn igång. Istället för en serie explosioner som genereras av tidsinställda tändstift, en dieselmotor med en enda "glödstiftet" att bränna bränslet. Till skillnad från traditionella förbränningsmotorer, en dieselmotor kan gå på tomgång för att hålla tändningen processen igång ordentligt. I en traditionell gasdrivna motor, men en sådan praxis att hålla igång motorn inte är absolut nödvändigt. Om en gasdriven motor börjar dieseling finns det oftast något fel någonstans. En möjlig orsak till dieseling är användningen av billigare kvalitet bränsle och olja. Närhelst en motor brinner lägre kvalitet bränsle, kol avlagringar ofta utvecklas på ventiler och kolvar rör sig snabbt i förbränningsrummen. Om kol insättning orsakar kolven att gnida mot metall kan en varm plats utveckla lättillgänglig. När tändningen slås av, täpper gnistan inte längre leverera en gnista tillräckligt varm för att antända den återstående bränsle i förbränningsrummet. En glödande kol deposition kan dock fortfarande avräkna en explosion om den kommer i kontakt med oförbränt bränsle. Denna tändning av rå bränsle är ofta anledningen till en bil startar dieseling. Det kommer bara sluta när kvarvarande bränslemängd är borta eller kol deposition har svalnat.

En annan möjlig orsak till dieseling kan vara en felaktig länk mellan förgasaren och motorblocket. Många äldre bilar har ett bränsle kvävande system som är tänkt att stänga all leverans av gas till motorn. Ibland är detta kvävande system inte fungerar, så att gasen kan flöda in i förbränningskammaren. Om att bensin kommer i kontakt med en het bit metall eller kol, kommer den att explodera och orsaka dieseling. Mer moderna motorer har ett insprutningssystem för att stoppa införandet av bränsle i förbränningskammaren efter att tändningen är avstängd, så dieseling är inte lika vanligt men ändå möjligt om bränsle kvar i kammaren. En av de bästa sätten att minska risken för dieseling är att hålla din bil ordentligt levereras med olja och motorns kylvätska. När bilmotorer överhettas, kan hotspots utveckla och orsaka dieseling. Du kanske måste ta dina kolvar och ventiler undersöktes för utveckling av skarpa kanter som kan bli överhettad. Byta till en högre grad bränsle eller med hjälp av kol-avlägsna tillsatser kan också bidra till att förhindra framtida dieseling.

En del experter menar att dieseling kan utlösas av sämre eller felaktig tändstift, så du kan också be en mekaniker så att du har lämplig storlek tändstift för bilens motor. Många dieseling problem kan lösas under en vanlig motor tune-up, så tala med din mekaniker om några oegentligheter du kanske har märkt efter avstängning av tändningen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.