Vad är Auto Clay?

Auto är lera en speciell typ av lera som används för att förbereda auto måla för efterföljande vaxning av säkert ta bort föroreningar och gamla vax. Auto lera kan polera ytan av fordonet utan att skada färgen, vilket gör det säkrare att använda än skurmedel. Denna produkt har reserverat en gång för sjukvårdspersonal, men har funnit sin väg in på konsumentmarknaden mycket till glädje för bil-entusiaster. Inget bevarar auto måla bättre eller framhäver sin skönhet och lyster som en bra vax och Seal, men innan dessa produkter kan användas, måste ytan av fordonet rengöras ordentligt. Tvätt med mild tvål är ett bra ställe att börja, men detta kommer inte att ta bort gammalt vax eller envis partiklar in i ytan av färgen. Industrial nedfall, broms damm och grus från vägen kan alla bli inbäddad i färgens skyddande klarlack. Den standardiserade metoden för att avlägsna grus och smuts innan auto lera var att använda polering föreningar. Föreningar innehåller slipmedel som "sand" ytan ren. Medan effektivt undanröjer detta också minut skikt av topplack med varje ansökan, som kan äventyra färgsystemet över tiden. Som ett alternativ, utvecklades auto lera i Japan i början av 1990-talet. Klibbiga egenskaper leran överensstämmer med den porösa ytan av färgen och dra föroreningar ur den, snarare än att förlita sig på slipning. Idag auto lera är i arsenalen av nästan alla professionella detailer. Det kan ta bort sav, tjära, översprutning, buggar kvar, och bara om något annat som ligger ovanpå färgen. p

Auto lera används av väta ytan av fordonet sedan dra en liten bit lera över smörjmedel utan att trycka in den i färg. Vissa auto lera barer kommer med sin egen privatägda smörjmedel medan andra talar med destillerat vatten med några droppar mild tvål. Som leran tar bort föroreningar, stöter det mindre motstånd och glider lättare. När ytan av leran blir ineffektiva, kan det vara knådas eller stängas för att avslöja en ny yta. Så småningom måste kasseras och ersättas. Du kan enkelt testa din bil, lastbil eller SUV för att se om den behöver clayed. Tvätta och torka fordonet, då glida en tunn påse plast smörgås (ej frys kvalitet) över handen och lätt köra fingrarna över färgen. Plasten gör att du kan känna granulat i den översta pälsen. Efter claying, prova det här testet igen. Du bör vara förvånad över resultatet. Kom ihåg att claying bort gammalt vax och smuts, så att ytan måste skyddas efter att det clayed. Välj en god kvalitet vax eller tätningsmassa.

medan Auto lera är säkrare än föreningar, innehåller den också en del slipmedel. Den vanligaste medium-grade lera bar är avsedd att användas två gånger om året. För dem som berömmer sig av att hålla en fläckfri, glas-liknande yta, vax jobb kommit långt oftare än två gånger per år. I detta fall en finare betyg auto lera bar är tillgänglig, säker att använda så ofta som en gång i månaden.

Auto lera är tillgänglig överallt fordonsindustrin produkter säljs. Många tillverkare använder egna formler och ett fåtal har patenterat sin bil lera, så var inte rädd för att experimentera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.