Vad är Amtrak?

Amtrak är ett statligt ägt bolag persontrafik på järnväg i USA. Det grundades 1971 med målet att behålla nationella tågresor som ett transport alternativ, och medan Amtrak krävs inte längre att bedriva verksamhet, har behållit många av de ursprungliga flyglinjer från början av operationen. Biljetter till Amtrak finns tillgängliga direkt via företaget på Amtrak stationer, samt via resebyråer som har avtal med Amtrak ge service till sina kunder.

Amtrak är det enda järnvägsföretag som tillhandahåller omfattande värnplikt i USA . I många andra länder, flera tågbolag konkurrerar om persontrafik, ofta hanterar gods också. Denna mångfald av val och konkurrens leder till ständiga förbättringar, från utveckling av mer energieffektiva tåg till lyxiga tjänst.

Historiskt har USA i stor utsträckning litade järnvägstransporter för resor och transport av gods. De flesta passagerare och varor som används tågen väl genom mitten av 20th Century, när åkeriföretag började användas för gods och folk började köra bil i stora skaror. I slutet av 1960 började vissa människor att frukta att resa med tåg för passagerarna skulle försvinna helt, och som svar, regeringen etablerade Amtrak. Som ett statligt ägt bolag, Amtrak's styrelse utses av VD och måste bekräftas i senaten. Regeringen finansierar för Amtrak att komplettera passagerare intäkter och Amtrak har kämpat sedan starten med kroniska underfinansiering. Inledningsvis National Railroad Passenger Corporation, som Amtrak formellt kallas, används materiel och utrustning har bidragit genom att delta järnvägar, med företag som förbinder Amtrak så att de kunde vända persontrafik för över till Amtrak och inrikta sig på godstrafik. När det gäller effektivitet och säkerhet, är Amtrak en av de bästa transportalterntiv i USA. Det är miljövänligare än flygplan, bussar, eller personliga bilar, med per passagerare användning av energi är jämförelsevis låg. Amtrak har också en stark säkerhetsproblem, och en anständig tillförlitlighet rekord, med vissa linjer är mer pålitlig och effektiv än andra.

I början av 21: a århundradet började Amtrak att drabbas av en massiv avlämningsplatser i kunder, och en del befarade att dagarna av Amtrak kan vara över. Dock ledde stigande kostnader för bränsle och ekonomiska påtryckningar under 2008 många amerikaner att vända sig till Amtrak för transporter, öka ridership avsevärt. Som svar gav regeringen ytterligare medel och ansåg att utvidga vissa sträckor för att tillhandahålla ytterligare tjänster, i syfte att locka fler passagerare till Amtrak systemet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.