Vad är vinterdäck?

I extrema klimat, har vinterdäck tagits fram för att ersätta din standard radialdäck för vintersäsongen att köra på snö och is säkrare. Vinterdäck har djupare slitbanor som ökar dragning och en typ av gummi som upprätthåller dess motståndskraft i kyla. De är specificerade för att bättre hantera halt väglag som slask, lera, is eller översvämning.

Även om standard däck som följer med din bil kallas "all-season," de är inte idealisk för omfattande kör under många månader konsekvent snöfall eller slask, utan snarare sporadiska stormar eller udda skidresa. Därför många säkerhet styrelser rekommendera människor som lever i extrema klimat att investera i fyra vinterdäck och installera dem för vintern. Oavsett din bil med främre eller bakre köra, bör du använda fyra däck av samma märke som är märkta med M /S, som står för lera och snö, och en symbol med en snöflinga i ett berg.

Anledningen vinterdäck fastnar på vägen och ger säkrare körning är deras slitbanor och material. Rubber Manufacturer's Association kommer att utse vinterdäck M /S endast om de uppfyller kraven i djup och mönstret på slitbanan, vilket innebär att däcken har rätt spår för att kasta bort snö och ansluta till trottoaren. Också, de är gjorda av ett något annorlunda gummiblandning som inte stelnar vid låga temperaturer och därför mer jämnt fördelar vikten på bilen på däcken. Naturligtvis kör i farliga förhållanden gör det ännu viktigare att dina däck är alltid tillräckligt lufttryck så de har rätt fotspår, det område där däcket rör vid vägen, för maximal dragkraft.

Den ökade friktion korrekt installerad vinterdäck kan hålla bilen på vägen, upprätthålla normala styrning, och du kan säkert navigera i mörker eller vid högre hastigheter. Vinterdäck minska sannolikheten för att hjulen ska snurra när du använder bromsarna. De kan också hindra bilen från vattenplaning, vilket händer när det finns ett jämnt lager vatten på vägen och däcken glida över vattnet, snarare än att göra en väg genom det. Dubbade vinterdäck kombinera delar av snökedjor utan huvuddelen eller skador på asfalt. Dessa special däcken har små metall dubbar inbäddad i gummi för ett starkare grepp, men dessa är inte nödvändigt eller gynnsamt för alla vägar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.