Vad är radialdäck?

radialdäck skiljer sig från traditionella diagonal bias-ply däck i deras konstruktion, vilket minimerar slitbaneslitage och förbättrar flexibiliteten av däcksidan för bättre hantering.

Även däcken kanske ser enkla de faktiskt består av ett serie av lager av olika material. Om vi skalade tillbaka slitbanan i bias-ply tire man skulle se en nylon väv (som är skikten ) under, som körs i ett diagonalt mönster möte i mittlinjen av ansiktet av däcket. Den väva går i vinkel ner sidoväggarna till granulum-den del av däcket som passar på hjulets fälg. Nylon ply starkare än polyester men komprimerar och anger när under belastning, särskilt när det lämnas för viss tid, vilket resulterar i "platt områden" på däcket. På grund av den riktning skikt kör på dessa däck, gör utbuktning sidoväggarna inte ens om däcket är låg. Denna konstruktion gör att trampa svepa ner över däcksidan eftersom ingen övergång punkt från omkretsriktningen ansiktet på däcksidan. En Radialdäck är konstruerat annorlunda. Snarare än diagonal nylon skikten som möts i mittlinjen är gjord i polyester rep som löper vinkelrätt från pärla till pärla, upp över ansiktet av däcket och ner varje sidovägg. Med andra ord är det "förpackad" i rät vinkel till riktning slitbanan. På sidan av däcket över detta polyester svepa, är ett bälte som löper under slitbanan. Bältet är nästan bredden på däcket och kör omkrets. Detta ger däcket en "fyrkant" look. Även bälten som används för att vara gjord av gummi överdraget fibrerna nästan alla bälten idag är gjorda av stål fibrer. Därför stål-belted radial. Detta bälte hjälper stabiliserar slitbanan, minska förslitning. På grund av byggandet av en radial däck, kommer däcksidan har alltid en bula vid kontaktpunkten. På grund av detta bukta, när radialdäck var fortfarande relativt nya på marknaden trodde många de var under uppblåsta. Den genomsnittliga stål-belted radiella blir cirka 100. 000 miles (161. 000 km) av slitage, medan bias -lagers däck är i allmänhet uppskattas till omkring 30. 000 miles (48. 280 km). Genom att läsa på modellnumret på däcksidan alla trötta, kan du snabbt se vilken typ av däck du har, även om de flesta radialdäck inkludera ordet "RADIAL" i modellnamnet. Att avkoda en gemensam däck som P205/65R15 :
  • P -Hållare för passagerare. (LT skulle innebära lätt lastbil. )
  • 205 -Anger bredden i millimeter.
  • 65 -Avser bildförhållande, eller hur lång däcket jämförs hur stort det är. I detta exempel däcket höjden är 65% av dess bredd.
  • R -Radial. ( "D" här skulle tyda diagonal bias ply)
  • 15 -Diametern på däcket i inches.

däcket kan också ha andra beteckningar som XL eller RF som anger Extra Load eller förstärkta respektive. Det kan också ha slitbanan typ eller andra koder ingår.

De flesta däcken på vägarna i dag är stål-belted radialdäck.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.