Vad är navkapslar?

navkapslar, även känd som täcker hjul är runda metalliska skivor utformade för att passa bekvämt över centrum utrymme av bilens däck. Den huvudsakliga funktionen för navkapslar är att skydda lug nötter från väderexponeringen, men navkapslar ses också som estetiska faktorerna som ökar bilens totala stil. Bilformgivare har ofta naturliga gränser när det gäller stil delar, men navkapslar ge ett kreativt utlopp. var tidigt navkapslar rutinmässigt smidda från tunga stål och sågs som funktionell, om inte dekorativa element. Småningom större bil företag insett att Navkapsel området var en idealisk plats för att marknadsföra sina företagsidentitet. Navkapslar från 1920 och 1930 drog fördel av den eleganta art deco design vurm, med tonvikt på effektivisering och hastighet. Firmanamn var internationell uppmärksamhet navkapslar, men den övergripande blick var fortfarande ganska enkelt. på kriget på 1940-talet orsakade bil designers för att minska användningen av stål och krom i dekorativa element såsom navkapslar. Aluminium och andra legeringar blev nya råvaror för navkapslar. Efter krigsåren, en blomstrande ekonomi leda till en ny betoning på större och flashier bilar. Bilar under 1950 framhävs ofta överdimensionerad navkapslar med dramatiska utökningar och ett överflöd av krom. Bilägare likställas storlek och stil på en bil med framgång, så även de billigaste modellerna som visas uppmärksamhet-får navkapslar och andra element stil.

takt med att ekonomin kyls och mindre bilar blev populära, navkapslar återvände till sina funktionella men rationaliseras rötter. Äldre navkapslar blev populärt samlarobjekt, med några av de mer utarbetade exempel bli topp dollar på auktioner. Trenden idag är ett hjul täcka som har en fri spinning center element. Dessa "spinner" navkapslar och täcker hjul är antingen silver, krom eller guldpläterad och är populära bland ungdomar marknaden. Taxibolag i Kanada har faktiskt börjat sälja reklamutrymme på navkapslar av deras flotta bilar. Själva annonsen är ansluten till ett viktat spinner som förblir konstant när bilen rör sig genom trafiken.

En del tror att navkapslar på samma sätt som bältdjur eller klätterpungdjur-de är alla födda döda vid sidan av motorvägen. Upprätthålla en komplett uppsättning navkapslar kan verkligen vara en utmaning. Den främsta orsaken till detta fenomen är en process att byta däck. Den navkapslar måste pried ut med en skruvmejsel eller annat verktyg, som så småningom kommer att leda till att locket till varp. Den Navkapsel själv gör en underbar hållare för bort lug nötter, men blir efterhand efter det nya däcket är fäst. Få förare bära en gummiklubba med dem, så navkapslar ofta anbringas på nytt löst. Några miles på motorvägen hastighet kan leda till förlust av en eller flera navkapslar. Samvetsgranna bilägare bör ta sig tid att regelbundet säkerställa deras navkapslar genom att peka på fälg i ett cirkulärt mönster med en gummiklubba.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.