Vad är ett varv?

ett varv är en anläggning för byggnad, underhåll och reparation av fartyg och båtar som kan variera i storlek från personlig segelbåtar till stora containerfartyg som syftar till att resa runt i världen. Vanligtvis är ett varv placerad i ett fördelaktigt läge längs en stor inre flod, hamnen eller stranden, och några historiska varv har fungerat på samma plats i hundratals år. Många människor arbetar i ett varv, inklusive Naval arkitekter, ingenjörer, elektriker, och ett antal andra duktiga hantverkare som bidrar till byggandet av ett fartyg. Ett varv har också en stor mängd specialutrustning.

På den mest grundläggande, ett varv helt enkelt bygger fartyg. De flesta varven också underhålla och reparera fartyg som de har byggt, eller fartyg som fångats i akuta situationer som inte kan återvända till sina hem varv. Normalt är varv för civila och militära fartyg hålls åtskilda på grund av de krav på säkerhet för militären och den högspecialiserade fartyg som byggs för de flesta militärer. Antingen i en civil och en militär varv bygger varvet fartyget från grunden, skapa skrovet och konfigurerar det inre av fartyget till ägaren specifikationer innan man sätter igång den och förser fartyget. I ett militärt varv, är fartygen ofta täckta, så att motsätta militärer från att samla in information om dem.

Tillsammans med både torr och våt lastkajer, ett varv vanligtvis har ett sortiment av kranar för att lyfta fartyget komponenter. Dessutom har ett företag med stor landbaserad glider lägga kölar för sin flotta, och att bygga upp skrov, tillsammans med medföljande damm miljöer och områden som är avsedd för målning. Flera fartyg är vanligtvis byggs samtidigt som besökare kan se fartyg i olika stadier av färdigställande och reparation. När fartyg är komplett, de lanseras, fullt utrustat, och sedan levereras till sina ägare.

Några av de mest kända varven i världen är Harland and Wolff: s anläggningar i Belfast, Irland, som har byggt ett antal fartyg för den brittiska flottan, tillsammans med alla White Star Line fartyg inklusive Titanic . På den europeiska kontinenten, und Blohm Vass har bedrivit verksamhet i Tyskland sedan 1877, i Polen och Gdansk-varvet har byggt fartyg sedan 1945, under olika namn. I USA har San Francisco Naval Shipyard, även känd som Hunter's Point, drivs från 1870-1994, och Portsmouth Naval Shipyard i Maine drivs kontinuerligt sedan 1800. Många andra varv runt om i världen, särskilt i Asien, möta efterfrågan på oceangående fartyg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.