Vad är ett ställverk?

Ett ställverk är en struktur som hus tåget signalering och strömbrytare. Historiskt sett har sådana mekaniska anordningar ofta var lokaliserade på utsatta områden i spår och tvingar operatören att flytta runt i spåret för att ställa växlar och signaler. Så småningom, järnvägar erkänt att bostäder dessa apparater i en struktur skulle vara säkrare och trivsammare, och ställverk eller signal stuga utvecklades. Idag, tåg signalering och byte är starkt centraliserad, vilket gör signalen lådor mycket mindre vanligt.

Signal rutor vanligtvis hus ett ställverk som egentligen är en mycket komplex mekaniska eller elektriska system som används för att kontrollera spår och tåg. Tanken bakom ett ställverk är att det inte kommer att tillåta motstridiga inställningar som skall införas, vilket avsevärt minskar risken för en olycka. Till exempel, om spår har precis bytt möjliggöra ett tåg på spår A, kommer de samverkande inte tillåter operatören att ställa in en signal som visar att det är säkert för ett tåg närmar sig på rätt spår A för att gå vidare.

förregling kan innehålla just de signaler och se till att en operatör inte oavsiktligt som motstridiga signaler, eller den kan innehålla spår växlar också beroende på utformningen av systemet. I början av Railroading var sammankopplade i ställverk helt mekaniskt, med en uppsättning hävstänger används för val och signalering. Idag är systemet ofta styrs elektroniskt, vilket också möjliggör fjärrkontroll, eftersom en aktör behöver inte längre vara nära spåren för att ställa in signaler och växlar.

Signal boxar också intern kommunikation, som skulle ha varit telegrafen i början av järnvägen, men är mer sannolikt att omfatta telefoner, radioapparater och datorsystem idag. De meddelanden som systemet tillåter signal rutor för att förmedla information till varandra, vilket kan vara viktigt för säkerheten. Tågförseningar, ändringar i schema, nyheter om olyckor och annan information kan skickas längs kommunikationssystem.

En järnväg kan välja att behålla ett ställverk som historiska nyfikenhet. Railroad buffs åtnjuter ofta besöker signal lådor och ser utrustningen. Ett ställverk är vanligtvis döpt efter det område den ligger i, vilket kan vara en station, en korsning eller en avlägsen del av spåret. I likhet med andra reliker från glansdagar järnvägar, för att signalera lådor är intressanta historiska platser att besöka, och en del människor känner att de är värda att bevara, även om järnvägarna inte längre använder dem eller om de spår de en gång kontrollerade har tagits bort för att bereda plats för utveckling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.