Vad är ett oljefilter?

bilens oljefilter är placerade på sidan av motorblocket, som är den lägre, större delen av motorn. En oljepump cirkulerar oljan genom motorn, varje gång motoroljan cirkulerar, passerar det genom oljefiltret. Oljefiltrets skyddar motorn genom att fånga några stora partiklar i oljan, som kan skada motorn om de tillåts röra sig fritt.

oljefiltrets tjänar ett dubbelt syfte, eftersom det också skyddar motorn genom att behålla en liten mängd olja när bilen är avstängd. Den del av oljefiltret som gör detta möjligt lagring kallas anti-drainback ventil. Medan motorn är i vila, tömmer olja i botten av motorn, medan de rörliga delarna på toppen av motorn utan ordentlig smörjning när bilen startas igen. Men den lilla mängd olja som finns kvar i oljefiltret kommer att cirkulera snabbt ovanpå motorn under de första par sekunder efter att bilen startas, återställa korrekt smörjning så snart som möjligt. Det finns många olika typer av oljefilter tillgänglig. Standarden oljefilter är vanligen tillräcklig, om det nu kommer att ersättas inom 3. 000 miles (4. 828 km). Men en viktig del titta efter är den anti-drainback ventil, ett oljefilter som har denna ventil kommer att behålla oljan när bilen är avstängd och ger värdefulla smörjning till toppen av motorn under de första sekunderna efter start, som beskrivs ovan. En oljefilter utan denna funktion är i allmänhet inte rekommenderas. När du handlar för ett oljefilter, är det också viktigt att undvika fancy klingande teknik. Ett utmärkt exempel är oljefiltret med en ledande tillverkare som innehåller Teflon ® i filtret sig självt, Teflon ® cirkulerar genom motorn med oljan. Dock är Teflon ® ett halvfast ämne och har förmågan att täppa små olja passager i en motor. En oljefiltret med Teflon ® i filtermaterial är inte bra, men ett oljefilter som använder Teflon ® i packningen skulle inte ha någon negativ påverkan på en motor.

Det är viktigt att ändra bilens oljefiltret med motorolja varje 3. 000 miles eller tre månader, beroende på vilket som inträffar först. Eftersom arbetet med oljan filter är att fånga stora partiklar och hindrar dem från att skada motorn, är det säkert att anta att efter 3. 000 miles oljefiltrets väl kan bli tilltäppt. Ett igensatt oljefilter kommer att ställa större motstånd mot flödet av motorolja, säkerhetskopiera oljan passager och förhindra smörjning från att nå alla delar av motorn. Att förhindra allvarlig skada som följd av otillräcklig smörjning, är det absolut nödvändigt att du ändrar din oljefilter regelbundet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.