Vad är ett CV Joint?

CV gemensamt, eller konstant hastighet gemensamt, är en del av en drivaxel, axeln som fäster vid bilens sändning i ena änden och hjulet i den andra. CV fogar är utformade för att kunna böja åt alla håll samtidigt som de fortsätter att sätta på drivhjulen med en jämn hastighet. CV lederna används främst vid drivaxlarna av främre bilar fyrhjulsdrift.

På grund av stötar och ojämna ytor i vägen, en bil hjul tenderar att flytta upp och ner hela tiden under körning på vägen, som en Därför kan drivaxlar inte bestå av en fast axel. CV gemensamma föregångare, den kardanknut, användes i drivaxlarna av bakre bilar fyrhjulsdrift på grund av dess förmåga att böja i alla riktningar. Med intåget av främre bilar fyrhjulsdrift, dock hade biltillverkarna ett nytt problem: det leder i drivaxlarna som behövs för att hänsyn inte bara för upp-och-ner rörelser i hjulen, men även för rygg-och-tillbaka rörelser av styrning. CV gemensamma används framför bilar fyrhjulsdrift på grund av dess förmåga att upprätthålla en konstant köra kraft till hjulen trots de många olika typer av rörelser i den främre delen av bilen. CV gemensamma används ofta i bakhjulsdrift och fyra bilar fyrhjulsdrift, liksom.

CV fogar ska inspekteras regelbundet och kan kräva ersättning som en bil åldrar. CV gemensamt är täckt med en uppsvällda GUMMISTÖVEL som tenderar att försämras över tiden. När ett CV boot sprickor eller brott öppna, är CV gemensamma vänster väderexponerats, som snabbt kommer att skada leden. Om CV axlarna inspekteras regelbundet, kan slitna stövlar bytas ut efter behov, vilket kan förlänga livslängden för lederna, men om trasiga skor lämnas utan uppsikt, gemensamt eller hela axeln kanske snart behöver bytas ut.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.