Vad är en urspårning?

en urspårning inträffar när ett tåg eller andra spår-run transport apparaten kommer från sin järnväg. Dessa olyckor kan vara allvarliga och potentiellt livshotande passagerare på tåget, liksom vid platsen för urspårning. Olika faktorer kan orsaka urspårningar, inklusive kollision, olämplig hastighet, eller skador på järnvägen.

Tyvärr dödlig Urspårningar är en del av historien om tåg, även om olyckorna är ganska ovanligt. Urspårningar på passagerartåg tenderar att leda till fler skador och dödsfall. Många experter citera 1917 urspårning av ett franskt tåg med trupper som den värsta i historien, över femhundra troddes ha omkommit när ett tåg lämnat spår nära mynningen av en tunnel i Modena, Frankrike. Även om den moderna tekniken har förbättrats säkerhetssystem och särskilda säkerhetsregler har införts på de flesta tåglinjer, tåg in the 21st Century färdas mycket snabbare än tidigare system, vilket gör urspårningar kanske mer farlig för passagerarna. En möjlig orsak till urspårning är skada eller nedbrytning av spåret eller hjul system. Rälsen kan bryta i strängt kallt väder, eller urholka över tiden. Om hjul hit spåret fel, kan man skapa en "hjul bränna" på rälsen, vilket kan leda till en försvagning eller sprickor i spåret. Lyckligtvis för tågresor, har modern teknik förbättrats kraftigt hållbarhet och säkerhet spår, liksom skapade omfattande säkerhetssystem ombord på tågen.

Kollision kan vara en annan viktig faktor för att orsaka urspårning. Betande djur kan vandra vidare till spår, att utgöra en potentiell olycka. Stormar kan pressa skräp såsom grenar på spår som kan vara svåra att se förrän tåget är för nära för att förhindra en kollision. Även kollisioner inte alltid leda till en urspårning, skapar enkla fysik en framrusande tåg träffa ett stillastående föremål avsevärd potential för en inträffa. Urspårningar kan också uppstå när en lokförare försök att stoppa plötsligt att undvika en kollision.

Även skador, skador och dödsfall kan inträffa även med långsamma tåg, blir katastrofala skador mer troligt med snabbare tåg. En främsta orsaken till urspårningar är hög hastighet, särskilt kring farliga kurvor. I många länder är tåghastighet strikt och noga, men kraschar och urspårningar på grund av fortkörning har påvisats.

I händelse av ett tåg urspårning, är det viktigt att behålla lugnet och agera snabbt. Lyssna på alla meddelanden och instruktioner som ges av föraren. Om den omgivande terrängen är säkert, avslutar tåget genom en nödutgång eller ett fönster om det behövs. Kontakta räddningspersonalen, och låt räddningsassistenter reda på var alla svårt skadade passagerare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.