Vad är en trimaran?

en trimaran är en typ av segelbåt. Den trimaran är en multihulled båt som består av tre enskilda skrov. De tre skrov kallas det viktigaste skrov, eller Vaka , och två andra, mindre skrov kallas Outrigger skrov, eller amas . Ramen fungerar som ansluter Vaka till amas på en trimaran kallas alias .

Namnet trimaran kommer från roten ordet tri innebörd tre och Maram innebörd trä eller träd. Trimaraner har bokförts som byggs så tidigt som 4000 år sedan av polynesiska samhällen. Dessa Pacific Islanders skapade den ursprungliga designen de kallade Proa som sägs ha inspirerat trimaran design. Trimaraner har fått nutida utbredning i slutet av 1900-talet och början av 2000-talet. De används för närvarande som personlig båtar för att segla hobbyister och har även påverkat utformningen av passagerarfartyg som transporterar mer än tusen passagerare. P

trimaraner byggs i fabriker, men många är fortfarande görs för hand i traditionell stil som de utformades ursprungligen. Deras stil går långt utöver traditionell design. I själva verket har deras utformning även använts i viss utsträckning, nationella militära försvaret, inklusive USA: s flotta ingenjörer, i utvecklingen av sin militära krigföring.

Den trimaran båten gynnas på grund av dess multihulled design som är på många sätt, mer funktionella än traditionella, monohulled båt mönster. De tjänar många olika funktioner och är högt uppskattad för sin lätta konstruktion, vilket gör dem röra sig lättare och snabbare genom vattnet än en båt med endast ett skrov. Eftersom de har tre skrov, De balanserar väl på vattnet. Detta gör dem väldigt svåra att välta. Båten kommer normalt att hålla sig flytande på ett säkert sätt vattnet med mycket få problem. Även om helt fyllda med vatten, är en utriggade skrov typiskt nog för att hålla dem flytande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.