Vad är en testkörning?

en provkörning inträffar är när en person prövar ett fordon för att kontrollera hur det går och manövrar. Dem i bil tidningen industrin ofta testkörning nya fordon och publicerar en recension av hur väl fordonet körs. En provkörning är också en vanlig del av att köpa ett nytt eller begagnat fordon. Innan den egentliga provkörningen är det en bra idé att börja med en kall motor snarare än att låta säljaren för att starta fordonet för dig första. Du ska se hur fordonet körs med en kall motor. Också vara säker på att alla delar av fordonet är i funktionsdugligt skick såsom vindrutetorkare, avfrostning, värmare, luftkonditionering, mätare och ljus.

Under provkörningen, omfattar platta, raka ytor samt backar och kurvor, om möjligt. Var och när det är riskfritt att göra så, ta era händer från ratten bara för ett ögonblick att vara säker på att framhjulen inte dra åt sidan, utan istället kvar på en rak väg. Fordonet bör inte heller dra åt sidan när man bromsar. Vibrationer eller udda ljud vid inbromsning kan signalera allvarliga problem. Se upp för någon tvekan i förskjutning av överföring samt eventuella ojämnheter i acceleration av motorn. Provkör bör inbegripa lokala vägar samt motorvägen så att du kan se hur fordonet reagerar vid olika hastigheter. Om något rör dig under provkörningen, inte gör ett erbjudande att köpa fordonet-åtminstone tills du har haft tid att överväga kostnaden för nödvändiga reparationer.

>

Kom ihåg att bara för att du tar ett fordon på en provtur, betyder det inte att du måste göra ett erbjudande. Du bör också undersöka fordonet efter provkörningen. Vissa auto köpare ens få vehiclethat de provkörde lyfts upp för att få uppskov, avgassystem, bromsar och katalysatorn kontrolleras noggrant. Några tecken på läckande bör vara ett stort bekymmer. Glöm inte att inspektera små saker före eller efter en provkörning som fönster, dörrar och bakluckan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.