Vad är en stadga Jet?

En stadga jet är en stråle som är anställd för att gå till en viss destination vid en viss tidpunkt, till skillnad reser på samma mallar och samma flygplatser som kommersiella flygningar. Stadgan jet kan också kallas en Flygtaxi en Air Charter, eller en verkställande charter. Trots att många människor förknippar en charter jet med ett högt driv affärsman eller miljonär, i själva verket används ofta som en turist fordon av researrangörer företag, och det finns ett stort intresse för att göra dem en vanlig form av korta avstånd transitering.

Under andra världskriget, en massiv mängd flygplan tillverkades. Efter kriget var ett stort flygplan tillgängliga för överskott försäljning, samt ett antal privata bolag började köpa upp erbjuda sina egna flygningar i konkurrens med flera typiska kommersiella flygningar. Denna typ av befraktning plan var till en början främst rikta affärsmän, underhållare, välbärgade resenärer äventyr, och andra speciella tjänster, men med tiden blev används mer av researrangörer företag som ett sätt att få sina kunder till mer exotiska platser.

På 1960-talet innebar små jetplan gillar Learjet att en verklig stadga jet var ekonomiskt genomförbart. Den privata jet blev mycket populär bland de stora företagen som ett sätt att få sina anställda och kunder till och från olika företag platser, men det hade ett problem, nämligen att aktieägarna skulle kunna se jet som en tillgång som ägs av företaget. En stadga jet, å andra sidan, gav alla fördelarna med en privat jet, men tillät dem att behålla den bort av sina böcker, vilket gör det mycket attraktivt. Såg detta, sprang ett antal verksamheter upp nästan över en natt för att främja resa charter jet. De senaste åren har ett antal faktorer som ledde till den växande populariteten för charter jet. En viktig faktor är helt enkelt ett växande missnöje med standard kommersiella flygningar. Eftersom dessa flygningar är ofta trångt och utbrett problem, och som flygplatser blir mer irriterande att navigera, resenärer som har råd har börjat leta efter alternativ, med stadgan jet är den största val. Samtidigt har internet gett stadgan jet en mycket större räckvidd än det någonsin haft tidigare, eftersom det var alltid en ganska nisch lyxartikel. Tjänster har vuxit upp för att hjälpa människor att hitta en charter jet dela till den destination som de vill gå till, när de själva väljer.

The Air Taxi Association (ATXA) hjälpte också till att världen charter jet närmare varandra, genom att inrätta en central försäljning organ för alla charterbolag jet. Den ATXA ger också stadga jet operatörer mer inflytande i världen i stort, eftersom de kan samla sina resurser för att se till att deras röster hörs tydligare. Samtidigt, är ny teknik för charter strålar ännu billigare, med mycket lätta jetflygplan (VLJs) öppnar dörren till billiga jets, ger företagen möjlighet att tjänsten många olika vägar vid flera olika tillfällen, till en kostnad som kan konkurrera med kommersiella flygbolag .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.