Vad är en sjö?

Sjö är en klass av flygplan med fasta vingar som är avsedda att lyfta och stig på vatten. I vissa delar av världen, är de flygplan kallas hydroplanes. Det finns ett antal olika stilar av sjö konstruerade för ett sortiment av användningsområden. Även sjöflygplan är inte lika vanligt som de var under sin storhetstid under 1920 och 1930, de flygplan som fortfarande används i vissa delar av världen. Sjö är särskilt populär i områden med många sjöar och floder, såsom Kanada, eftersom de kan använda ett vattenområde som en landningsbana, att tillträdet på landsbygden mycket bekvämt. Det finns två grundläggande modeller av sjöflygplan. I den första, flottar installeras under flygkroppen på planet, gör det möjligt att röra sig på vatten och skumma längs den, nästan som om planet är den stora vattenskidor. Den andra design kombinerar flottören och flygkroppen av flygplanet, gör en flygande båt som också kan ha flyter på sina vingar för extra flytkraft. Många tror att amfibieplan när de visualisera sjöflygplan, eftersom planen ser så annorlunda.

Sjö också kan amfibisk, i vilket fall så är de oftast nämns specifikt som amfibieflygplan. Ett amfibiefordon sjöflygplan har utfällbara hjul som gör det möjligt att navigera på land och på vattnet. Många amfibiefartyg sjöflygplan flyger båtar, eftersom de flyter kan göra start och landning på land tafatt. Den Grumman Goose är ett välkänt historiskt exempel på ett amfibiefordon sjö. Den första sjö dök upp i början av 1900-talet och kommersiella flygningar på sjöflygplan fanns på 1930-talet. Under andra världskriget, många militärer som används sjöflygplan, och de fortsätter att utnyttjas för detta ändamål. De flesta moderna sjö är små privata flygplan, snarare än kommersiella flygplan, avsedda för lätta runt sjöar och hamnar. Några charterresor hålla en flotta av sjöflygplan för att resa till avlägsna regioner.

Räddningsväsendet kan också behålla en sjö till hands, när planet kan identifiera och hämta offer i vattnet. I områden med extremt kallt vatten, kan detta vara mycket värdefullt, som offer kan få hjälp så snart de är fläckiga, snarare än att behöva vänta för att få hjälp att komma på plats. Denna snabba undsättning gör en fullständig återhämtning från exponering mer sannolik.

Precis som andra flygplan, kan sjöflygplan kamp i dåligt väder. De har också svårt att landa på stormiga vatten, vilket kan innebära problem. Flesta sjö får betyg som anger vilken typ av väderlek de kan landa i, med större flygplan är större förmåga att hantera tunga vågor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.