Vad är en segelbåt?

En segelbåt är en vindkraft fartyg vars enda eller primär kraftkälla som kommer från användningen av segel för att flytta ovanpå och genom vatten. Som en segelbåt, när enbart enligt kraften i seglet åtnjuter fartyget vissa navigations fördelar såsom höger-sätt privilegier. Är dock om extra ström från en diesel-eller gasdrivna motor som används, vare sig för dockning eller andra precisa manövrar, en segelbåt tekniskt blir ett annat motordrivna fartyg och är föremål för makten båtliv regler.

På samma sätt som motorvägen bilister måste följa vissa lagar och förordningar som reglerar trafikreglerna måste varje båtägare, antingen i en segelbåt eller motorbåt, underrättas om navigering regler. Om du vill veta mer, är en bra början att få en kopia av "US Kustbevakningens navigationsregler International-Inland "kan som också fås på de flesta marina store försäljningsställen. De dubbla krafter aerodynamik och hydrodynamik arbeta tillsammans för att driva en segelbåt genom vattnet. Eftersom vinden träffar seglen och vattnet delar av en segelbåt engagera sig med vattnet, är rörelse skapas. Lära sig hur man maximerar dessa krafter att styra en planerad Kursen består mycket av den kompetens och hantverk som krävs för att driva en segelbåt. En segelbåt kommer att ha en eller flera segel markeras med linjer till andra delar av båten, oftast till en mast (en vertikal stång) och /eller bom (en horisontell stång) men också till ledningar leds till vinschar (mekanisk lindning enheter) eller knapar (fast armatur för sammankoppling). Drift av dessa anordningar för att manipulera position, form och storlek på seglet (er) i förhållande till vindriktningen kallas "trimma seglen. " Om en segelbåt var att enbart förlita sig på kraften i vinden på seglen för rörelsens riktning, då rörelsens riktning skulle för alltid vara samma som vinden. När en segelbåt går i samma riktning vinden blåser eller på små variationer på det, är det betecknas som "körs innan vinden" eller "kör". Men när en segelbåt skall segla till viss del i vinden, kallas det "slå", "kryssande" eller "heading up" och måste utnyttja den ökade dynamiken i en köl eller centerbord.

kölar och centerboards är stadiga undervattensbruk förlängningar sticker ut från nedre mitten av segelbåten. Kölen är en fast förlängning och hittas oftast på större segelbåtar. En centerbord, ibland kallad "dolk styrelse", kan antingen vara en roterande typ eller dolk typ och är skjutbart. I varje fall arbetar förlängningen att tvinga ett motstånd mot kraft vind på seglen och resulterar i en ny färdriktning. Utan en köl eller centerbord skulle segelbåt flytta i sidled endast och sannolikt spets eller kantring.

Fartygets hjul eller styrarm (ett handtag i stället för ett hjul) ansluts via linjer och block (block) till vattnet rodret (styrning blad) baksida (eller aktern) av segelbåt omfatta rodret, som avslutar det sortiment av utrustning som behövs för att medvetet styra och leda en segelbåt genom och ovanpå vatten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.