Vad är en radie Rod?

Kallas även ett vridmoment arm eller radie arm, en radie stav är en del av fjädringssystem en bil och används för att kontrollera förflyttning av hjulen. Staven ansluter en axel eller hjul transportören till ramen på bilen. Det begränsar hjulets rörelse till en rad rörlighet inom en specifik båge för att hålla hjulen från att gå alltför mycket i en riktning.

Radien stav ger tyngd till bilen och måste skapas av lättviktsmaterial till hålla de påverkar bilens rörelse. Typfallet är konstruerat av stämplad stål, dvs stålramar som tillverkas i bulk och konstruktionen är stämplat i metallen, eller av aluminium. Dessa lätta material lägga lite vikt på bilen, så att radien staven att arbeta utan att hindra att fungera i andra delar av fordonet.

Om staven var anslutna till fel ställe på fordonet, kan oönskade följder. I förslaget skapas när bilen måste stanna eller påskynda kan orsaka oönskad rörelse i radie staven. När bilen stannar plötsligt, kan detta orsaka broms dyk, en term som används för att beskriva känslan av att plötsligt kastas framåt när fordonet stannar. Däremot när en bil accelererar plötsligt kan det orsaka att hjulen kan flytta upp och ner tillräckligt för att komma igång ordentligt under några sekunder.

För att förhindra broms dyka och hjul hopping, är radien stång monterad framför ratten. Från denna position den plötsliga effekterna kommer inte att påverka spö som den skulle om det var monterad bakom ratten. Detta är ännu en design-funktionen för att göra färden så säker och så bekvämt som möjligt för passagerarna i bilen.

Vissa bilar har fjädrar för att hålla kontroll på rörelsen av hjulet och absorbera effekterna från vägen så att passagerarna inte kommer att känna dem. Problem uppstår med denna metod, dock. Starkare bilar som drar förare, är för starka för fjädrarna att arbeta. De får inte heller att kunna hålla hjulen från att gå under hård inbromsning och kan orsaka hjulen att studsa vid bromsning. Av denna anledning, en verklig, måste separata radie spö användas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.