Vad är en propeller?

En propeller är en typ av fläkt som roterar genom att omvandla roterande rörelse till dragkraft. När en propeller snurrar är den kraft som skapas genom att rotation sedan omvandlas till tryck som slutligen används för att driva solfjäderformade apparater. Även propellrar kan verka som en modern uppfinning, kan den teoretiska ursprunget till propellern spåras tillbaka till mitten av-20-talet med skapandet av den venetianska gondolen.

Tanken bakom den moderna propellern kom från en viss rörelse som venetianska gondolierer göra kallas J-takts . Gondolierer i Venedig har använt ett J-stroke paddla rörelse i århundraden. Detta slag innebär paddla kanot med en vanlig stroke, och sedan vrida kanoten i sista stund, rörelse paddeln liknar bokstaven "J" J-stroke rörlighet ger en gondolier att förhindra en gondol från vridande åt sidan. Genom att använda det tryck som uppstår från en J-stroke, gondoler möjlighet att snabbt och säkert ner någon kanal. , den grekiska fysiker, matematiker, uppfinnare, astronom och Archimedes, krediteras med uppfinner den första typen av propeller som kallas skruv propeller . Uppgift, använt Archimedes en stor skruv för att lyfta vatten medan insidan av en båt. Han använde denna metod för att ösa och att bevattna så ofta att de människor som omgav honom kallas enheten "Arkimedes skruv. "

Många år senare skapade Leonardo da Vinci en skiss av en helikopter som innefattade en propeller. Även om da Vinci aldrig byggt sin helikopter, förutsatt hans skisser ett utkast till den första skruven propeller som drevs av bensin. Motorbåt propellrar kan hänföras till Fredrik Lanchester som var den första personen att bifoga en propeller till en båt. Senare, 1776, används David Bushnell Lanchester: s modell för att driva sin ubåt. Kort därefter antog flottor jorden runt propellrarna motorbåt i stället för paddel.

Aviation genomgång av Wright brothers ofta äran för uppfinningen av första flygplan propeller, men Alberto Santos Dumont hade försökt att flyga ett flygplan med hjälp av propellrar före Wright brothers. Dumont försök var en misslyckad en, även om Wright brothers kunde ta referenser från hans luftfarten experiment.

Standard flygplan och propellrar båt är ofta tas för givet idag, men propellrar har kommit långt från den ursprungliga Achimedes "Screw. Ingenjörer runt om i världen är ständigt letar efter sätt att perfekt propellrar i hopp om att dessa anordningar kan bli jämnare och mer exakt, och snabbare. Utan propellrar, skulle de flesta flygplan och båtar inte kunna röra vid de hastigheter som de rör sig på idag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.