Vad är en linbana?

linbanan är ofta synonymt med San Francisco. Dessa små bilar, ansluten till kablar, springa upp och ned Powell Street i hjärtat av San Francisco är en favorit turistattraktion. Många invånare också hoppa på en linbana för ett block eller två för att undvika att gå i bergiga områden ovanför centrum.

San Francisco inte, dock har de första nätverkskabeln bil. The London och Blackwell Railway hade den första kabeln järnvägen år 1840. De tidiga kabel repen var inte särskilt stark, och systemet ersattes snabbt med ånglok 1848. True linbanor drevs först i New York 1868. San Francisco infördes en linbana 1873, som en del av Clay Street Hill Railroad.

Andra länder och städer snart kopieras San Francisco, och linbana nätverk som fanns tillgängliga i Chicago, en gång i New York, i England och i Australien. Det kan emellertid sägas, att linbanan har haft den längsta köras, och största popularitet i San Francisco. Ett viktigt kännetecken för linbanan är naturligtvis kabeln som ligger över bilen . Linbanan fäster kabeln genom användning av ett grepp. Kabeln går i huvudsak längs bilen och kontrolleras från en central kraftverk. Ytterligare, ridning på spår eller skenor kontrollerar kabeln bilens destination. Om man ser en linbana med hjul, är det inte en sann linbana, men en imitation.

en linbana som de som finns i San Francisco, färdas på en relativt låg hastighet, mindre än 10 mph (16,09 km /h). Detta är fortfarande tillräckligt för att orsaka olyckor, och en del ganska hemska skador har noterats i San Francisco cable car historia. Cable car aktörer kan ansöka bromsar, men dessa tenderar att arbeta långsamt och inte alltid bromsa bilen ner i tid för att undvika att slå hinder. Men olyckor är få i jämförelse med statistik om bil, eller ens olyckor buss i San Francisco.

Banan är öppen med en möjlighet att få flera punkter träder i bilen. Huvudsak folk bara hoppa in som linbanan kommer till en nära stopp. Folk kan välja att sitta i mitten av bilen, och därför skyddas av tak. Men många njuta sitter på den yttre bänkarna, som ger en fullständig bild av sin omgivning. Bänkarna på båda sidor av linbana ansikte trottoarerna och är lättast att avsluta.

San Francisco spårvagnarna drivs manuellt. Detta betyder att varje anställd ett grepp man eller kvinna grepp, att greppa och ungrip kabeln för att förändra linjer, eller att begränsa hastigheten. Varje kabinbana har också en ledare som tar biljettpriser och ser till att passagerare uppträder på ett säkert sätt. Världsberömda poeten Maya Angelou arbetade en gång som en klocka ringer på San Franciscos cable car nät. Att ta en tur på en linbana som kan bli ganska dyrt om man inte är en stad bosatt. De flesta invånare som använder olika system kollektivtrafiksystem i San Francisco köpa en månatlig snabb pass, vilket ger dem möjlighet att åka buss, Bay Area Rapid Transit (BART) och spårvagnar samt linbanor. För den som helt enkelt tar enstaka rida på en linbana är vuxen avgift för närvarande 5 $ (USD). Man kan dock rida för en dollar före 7

Priset är ofta värt det, eftersom en rider verkligt historiska transport. Man kan också besöka Cable Car Museum i San Francisco. Den ligger på 1201 Mason Street, och erbjuder även en online-butik för inköp av minnessaker linbana.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.