Vad är en lätt lastbil?

En lätt lastbil är ett fordon klassificeras som en lastbil eller liknande med en lastbil med en lastkapacitet på under 4,000 pounds (1814 kg). Även kallad lätta lastbilar, lätta lastbilar är i samma bränsleekonomi klass som skåpbilar, minibussar och Sport Utility Vehicles (SUV). I motsats till en tung lastbil, en lätt lastbil ibland byggt på en unibody ram i stället för att byggas på en body-on-frame chassi och därför inte har samma dragkapacitet.

Även lätta lastbilar klassificering omfattar skåpbilar och SUV, en lätt lastbil är oftast en liten till medelstora pickup. Exempel på en lätt lastbil omfatta Chevrolet Colorado, Dodge Dakota, Nissan Frontier, och Toyota Tacoma. En lätt lastbil har vanligtvis en mindre motor och mindre hjulbas än en full-size eller tung lastbil. Gas körsträcka är ofta bättre på en lätt lastbil också. Både lätta lastbilar och tunga lastbilar anses utilitaristiska fordon för försäkring klassificeringar. Många företag och företag köper lätta lastbilar för sitt företag flottor eftersom de är billigare och bättre gas körsträcka än full-size modeller. Av samma skäl, många individer väljer den lätta lastbilen för personligt bruk.

Det är viktigt att komma ihåg att även den lätta lastbilen är en utilitaristisk fordon, är det inte byggd för att tåla samma användning som en tung modell. Många människor missbrukar sin lätta lastbil genom att överbelasta den antingen med alltför last eller bogsering vikt. Överskrider nyttolast eller dragkapacitet på ett fordon kan skada dess ram och motor.

Om du funderar på att köpa en lätt lastbil för personligt bruk, hur du tänker använda din lastbil först. En lätt lastbil är lämplig för transport, bortforsling små laster, och bogsering små släpvagnar. Men om du planerar att dra tunga laster eller vill dra tungt föremål, till exempel en båt eller husvagn, bör du noga forskning köpet. Överbelastning en lätt lastbil kan kraftigt minska sin användning och livslängd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.