Vad är en kol-Car?

En kol bil är ett tåg bil som har utformats särskilt för att transportera kol. Kol bilar används för att flytta kol runt platsen för en gruva, och för att transportera kol till andra platser för bearbetning och försäljning. Det finns flera olika typer av kol bil i bruk, med vissa versioner är mer av historiskt intresse än praktiskt värde.

Historiskt utfördes kolbrytningen genom att gräva i en sluttning för att nå en kol-ven, och flytta kol i kol bilar som löpte längs en järnväg. Spårvidden för järnvägen var normalt mycket mindre än en typisk järnväg, om företaget får köra spår ner smala tunnlar och bilarna kol var också små, vilket gör att gruvarbetarna att snabbt ladda bilar och återföra dem till ytan i par eller små grupper. Gruvarbetare red också tomma kol bilar i gruvorna till jobbet. Modern kolindustrin är vanligtvis inte uppnås med denna metod göra kol bilar av denna typ mindre nödvändiga.

Rälsbussar utformade för att transportera kol i gruvorna är legendariska i vissa regioner i världen. Många fans av westerns, till exempel, är förtrogna med användningen av kol bilen, eftersom hjälten ofta tycks ha ett behov av att rida en till en kol eller mineral mina någon gång under filmen. Dessa bilar var också ikoner av lidande och kamp under den industriella revolutionen, när mängden av kolbrytning ökat radikalt att möta den ökande efterfrågan samtidigt som människor började uttrycka oro över arbetsförhållanden och användning av barnarbete.

Fullstort tågvagnar kan också vara utrustade för att transportera kol. Denna typ av kol bil är ofta en låda bil, för att vara så sluten som möjligt för att undvika förlust av klumpar eller kol eller damm som kan samlas i den naturliga miljön. Kol är fortfarande rutinmässigt flyttas i container eller kol bil på tåg istället för med lastbil eftersom detta sätt att transporter är billiga och effektiva, och många järnvägar springa i kol landet och når processcenters, kraftverk och andra anläggningar som använder kol.

Människor kan också använda termen "kol bil" för att beskriva en bil som körs på kol, vanligtvis flytande kol. Tekniken utvecklades i början av 20th century och en kort uppsving i intresset inträffade i det 21-talet som folk eftersträvas ren teknik. Men det modenycken kol bilar aldrig riktigt tog fart, med många miljöaktivister hävdar att kol-drivna bilar var långt ifrån rena, och att andra energikällor bör utforskas om auto företagen var bekymrade över den naturliga miljön och bränsleeffektivitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.