Vad är en grundbult?

En grundbult är en bit metall som används för att hålla ett hjul säkert på sin axel. Det är också nämns som en grundbult, Linch stift eller lynch stift. It's in tvären direkt genom axeln slut där det sitter ordentligt på plats tills den tas bort manuellt. På grund av sin form, bör det lätt glider på plats utan en stor mängd kraft. är grundbulten inte spetsig, som en typisk rak stift eller pushpin. Det är platt på slutet och rundad på sidorna. Den finns i olika tjocklekar för att göra det möjligt att passa olika typer av hjul. Vid utgången av det stift som inte går in i axeln har vanligtvis en slinga av metall, som liknar en nyckelring, så att stiften är lätt att dra ut. Ibland linchpins måste kedjor knutna till dem i stället för dessa slingor. P

Linchpins kan tillverkas av olika material, inklusive aluminium, zink, mässing och rostfritt stål. Vissa är fjäderbelastade för att göra bort snabbt och lätt, medan andra är räfflad så att de kan skruvas på plats, vilket möjliggör ett extra starkt grepp. Det finns även linchpins kallas "knappnålar, säkerhetsnålar," som inte tillåter användaren att enkelt komma i kontakt med basen av pinnen, vilket kan bidra till att skydda oberäkneliga fingrar.

Bilar och mindre lastbilar kräver inte linchpins att hålla hjulen på plats, i stället förlita sig på en enkel bult system. Linchpins används främst på fordon med mycket stora hjul, såsom traktorer. Ett bra ställe att leta efter en grundbult är därför i en butik som säljer jordbruk leveranser.

navet är avgjort inte en ny uppfinning, eftersom det finns bevis för att linchpins användes på hjulen på vagnarna och andra krigstida fordon i antikens Rom. Ordet grundbult är en ändring av den gamla engelska ordet "lynspin," som man började använda i mitten av 1300-talet att betyda "axel stift. "Exakt hur stavningen förändrats under åren är oklart.

Eftersom grundbulten är den enhet som håller ett hjul ihop, är det ingen överraskning att över tiden en andra definition av ordet, vilket är en abstrakt element som håller en komplicerad process tillsammans, föddes. En person kan säga, "The Wedding Planner var grundbulten som gjorde hela ceremonin och mottagning en framgång," för att visa hur bra den personen var hålla reda på även de minsta detaljer. Denna fras är gemensamt nog att använda det ska visas i stora tidningsrubriker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.