Vad är en gas Sipper?

En gas-sipper är en extremt bränslesnåla fordon som använder en minimal mängd av gas. Fordon som mopeder och motorcyklar är vanligtvis gas-sippers av naturen, och några små bilar också anses vara gas sippers, speciellt bilar som använder hybridteknik. I många regioner i världen, de allra flesta bilar på vägen är gas-sippers, på grund av höga priser på naturgas eller funderingar om miljöeffekterna av bilkörning, och många tillverkare auto konkurrerar om att utforma den mest bränslesnåla fordon.

Motsatsen till en gas-sipper är en gas MATVRAK, en bil som använder mycket bensin. Bränsleslukarna normalt mycket stora och hög effekt, även om vissa är helt enkelt små men dåligt utformade bilar som inte är byggda för maximal effektivitet. I vissa regioner bränsleslukarna starkt ogillat, och vissa regeringar har en form av MATVRAK skatt som syftar till att bestraffa bilägare som köper bränsleslukarna.

Historiskt sett har perioder av stigande bränslepriser har tillsammans med en växande efterfrågan på gas-sippers. Sådana perioder är ofta kännetecknas av teknisk innovation som biltillverkare kämpar för att möta efterfrågan på effektivare flottor. Priset på gas-sippers kan stiga dramatiskt till följd av den upplevda efterfrågan från konsumenterna som motiverar deras höga priser inköp med logiken att deras besparingar på gas kommer att mer än kompensera för kostnaderna för gas-sipper.

Tyvärr för medborgare i nationer där gaspriserna är oftast billig, tar det oftast ett par år till biltillverkarna att rulla ut en flotta av gas-sippers, så att konsumenterna känner sig ofta kritan en tid innan bilarna är tillgängliga för dem. Marknaden för begagnade gas-sippers i dessa situationer kan bli nästan stratosfären, som bilhandlare och privatpersoner inse att människor är villiga att betala extra för en gas-sipper.

Scooters, mopeder och motorcyklar i allmänhet den mest bränsleeffektiva, helt enkelt eftersom de är så små, som kräver mindre ström. Men vissa människor behöver full sized bilar, av olika anledningar, så ett antal tillverkare göra gas-sipping rader av bilar som är mindre än deras vanliga linjer. Ofta företag tout är liten som en fördel snarare än en design koncession gäller bränsleekonomi, små bilar är lättare att parkera, till exempel, och allmänt lättare att hantera än stora bilar. Även om man ibland klagar över små en ny gas-sipper, finner de sig ofta vänja sig vid det efter några veckors körning och uppskattar den minskade gas räkningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.